Prancūzijoje G7 ministrai susitarė apmokestinti „Facebook“ ir „Google“ | kl.lt

PRANCŪZIJOJE G7 MINISTRAI SUSITARĖ APMOKESTINTI „FACEBOOK“ IR „GOOGLE“

  • 1

Prancūzijoje vykstančiame didžiojo septyneto (G7) finansų ministrų susitikime ketvirtadienį buvo pasiektas susitarimas dėl plano įvesti minimalius mokesčius tokioms skaitmeninėms milžinėms kaip „Facebook“ ir „Google“.

Ministrai „visiškai pritarė dviejų ramsčių modelio sprendimui, kuris turėtų būti priimtas iki 2020 metų“, teigiama Prancūzijos, šiuo metu pirmininkaujančios didžiojo septyneto grupei, pareiškime.

„Turėtų būti sukurtos naujos taisyklės, kuriomis būtų sprendžiami su naujais verslo modeliais susiję klausimai, kurie leistų įmonėms užsiimti verslu fiziškai nebūnant veiklos teritorijoje“, – teigiama pareiškime.

„Ministrai sutarė, kad veiksmingas minimalus mokestis padėtų užtikrinti, jog įmonės sumokės teisingą mokesčių dalį“, – pažymima pareiškime.

Vienas Prancūzijos pareigūnas, paprašęs neatskleisti jo pavardės, pranešė, kad dėl mokesčio dydžio turėtų būti susitarta ateityje.

„Nustatomas mokesčių lygis priklausys nuo konkrečių taisyklių“, – teigiama pareiškime.

Ministrai sutarė, kad veiksmingas minimalus mokestis padėtų užtikrinti, jog įmonės sumokės teisingą mokesčių dalį.

„G7 stebės, kokia pažanga bus pasiekta G20 kontekste, ir lauks visuotinio susitarimo dėl mokesčio struktūros iki 2020 metų“, – pažymima pareiškime.

Didžiojo septyneto susitarimas, dėl kurio, pasak šaltinių, diskusijos vyko iki vėlyvos nakties, buvo pasiektas po to, kai praėjusią savaitę tarp Prancūzijos ir Jungtinių Valstijų įsiplieskė didelis ginčas.

Kiek anksčiau šį mėnesį Prancūzijos parlamentas priėmė naują įstatymą, kuriuo numato apmokestinti skaitmeninių milžinių Prancūzijoje gautas pajamas, net jei jų būstinės Europoje yra įkurtos kitose šalyse. Šis žingsnis turės įtakos tokioms JAV galiūnėms kaip „Google“, „Apple“, „Facebook“ ir „Amazon“.

Toks Prancūzijos sprendimas supykdė JAV prezidentą Donaldą Trumpą (Donaldą Trampą), kuris pradėjo precedento neturintį tyrimą dėl Prancūzijos, galintį lemti muitų įvedimą.

Planą, dėl kurio susitarta ketvirtadienį, turėtų toliau plėtoti didžiojo dvidešimtuko (G20) grupė, o po to jį įgyvendins Ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizacija (EBPO).

Tuo tarpu G7 ministrai priėjo bendrą nuomonę, kad naujos kriptovaliutos, kaip, pavyzdžiui, „Facebook“ skaitmeninė valiuta „Libra“, kelia grėsmę destabilizuoti tarptautinę pinigų sistemą ir kad nėra pasirengta jų įvedimui.

„Ministrai sutarė, kad tokie projektai kaip „Libra“gali turėti įtakos pinigų suverenitetui ir tarptautinės pinigų sistemos funkcionavimui“, – pareiškė Prancūzija.

Prancūzijos finansų ministras Bruno Le Maire (Brunas Le Meras) žurnalistams pasakė, kad visos G7 narės išreiškė susirūpinimą dėl šio projekto.

„Jis kelia rimtų techninių ir politinių sunkumų, – pažymėjo Prancūzijos ministras. – Yra taisyklių, kurių privalo laikytis visiu. Kol kas to negalime pasakyti apie „Libra“.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

...

Apmokestinkit REKLAMĄ!!! O Libra - JAV ruošias USD panaikinimui.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS