Prancūzijoje patvirtinti pirmieji užsikrėtimo nauju koronavirusu atvejai Europoje | kl.lt

PRANCŪZIJOJE PATVIRTINTI PIRMIEJI UŽSIKRĖTIMO NAUJU KORONAVIRUSU ATVEJAI EUROPOJE

Prancūzijoje patvirtinti trys užsikrėtimo nauju koronavirusu, pirmiausiai išplitusiu Kinijoje, atvejai, kurie yra pirmieji Europoje, penktadienį pranešė pareigūnai.

Pirmajam pacientui ši infekcija buvo diagnozuota pietvakariniame Bordo mieste, o kitas – Paryžiuje, žurnalistams sakė Prancūzijos sveikatos apsaugos ministrė Agnes Buzyn (Anjes Buzin).

Dar vienas asmuo, vieno iš dviejų pirmųjų pacientų artimas giminaitis, taip pat susigriebė šį virusą, vėliau informavo Sveikatos apsaugos ministerija.

Visi trys neseniai lankėsi Kinijoje ir dabar yra laikomi izoliuoti.

Tikriname šių pacientų, kuriems buvo nustatyta teigiama diagnozė, [kontaktų] istoriją, kad susisiektume su žmonėmis, su kuriais [pacientai] bendravo.

„Tikriname šių pacientų, kuriems buvo nustatyta teigiama diagnozė, [kontaktų] istoriją, kad susisiektume su žmonėmis, su kuriais [pacientai] bendravo“, – anksčiau sakė A. Buzyn.

„Šiandien nustatėme pirmuosius [užsikrėtimo atvejus] Europoje – galbūt dėl to, kad labai greitai sukūrėme testą ir esame pajėgūs juos nustatyti“, – aiškino ji.

Pirmasis pacientas – 48 metų asmuo – grįžo į Prancūziją sausio 22 dieną ir anksčiau „pabuvojo Uhane“, protrūkio epicentru tapusiame vidurio Kinijos mieste. Jo būklė apibūdinama kaip „gera“.

„Žinome, kad nuo atvykimo į Prancūziją pacientas turėjo kontaktų su 12 žmonių. Ketiname su jais susisiekti“, – kalbėjo A. Buzyn.

Ministrė pridūrė, kad ką tik buvo informuota apie antrą pacientą, todėl kol kas negali pateikti daugiau duomenų.

„Epidemijos atveju reikia elgtis kaip per gaisrą – greitai nustatyti židinį“ ir „suvaldyti ją kiek įmanoma greičiau“, pabrėžė A. Buzyn.

Naujasis koronavirusas kelia nerimą dėl savo panašumo į ūminio kvėpavimo takų sindromą SARS, 2002–2003 metais pareikalavusį žemyninėje Kinijoje ir Honkonge beveik 650 žmonių gyvybių.

Protrūkis prasidėjo gruodžio pabaigoje apie 11 mln. gyventojų turinčiame Uhane, svarbiame pramonės ir transporto centre. Vėliau virusas išplito į kelias kitas šalis, įskaitant Jungtines Valstijas.

Kinija šeštadienį informavo, kad naujo koronaviruso protrūkio aukų skaičius išaugo iki 41, tarnyboms pranešus apie 15 naujų mirčių. Užsikrėtusių šioje šalyje dabar yra daugiau kaip tūkstantis.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Hmm

Klaipedos dienrascio redaktoriai kryshoja prostitucijos skelbimus!!!!!

galimai

užsikrečiama nuo gyvatės, toliau - žmogus žmogui

Anonimas

Prasidės dabar Europoj nauja tryda, kitaip nepavadinsi...turės skiduliai žurnalistai ką persirašinėti...o teisybės bus koks vienas procentas.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS