Prancūzijos ministras sako, kad „Brexit“ be susitarimo yra realiausias scenarijus | kl.lt

PRANCŪZIJOS MINISTRAS SAKO, KAD „BREXIT“ BE SUSITARIMO YRA REALIAUSIAS SCENARIJUS

  • 1

Prancūzijos užsienio reikalų ministras Jeanas-Yves Le Drianas (Žanas Ivas Le Drianas) antradienį realiausiu „Brexit“ scenarijumi pavadino Didžioji Britanijos išstojimą iš Europos Sąjungos be jokio susitarimo.

Tokį pareiškimą Prancūzijos diplomatijos vadovas padarė britų premjerui Borisui Johnsonui (Borisui Džonsonui) teigiant, kad Jungtinė Karalystė pasitrauks iš bendrijos spalio 31 dieną, nepriklausomai nuo to, ar jam pavyks pakeisti susitarimą su ES, ar ne.

„Tai realiausias scenarijus“, – Paryžiuje žurnalistams sakė J.-Y. Le Drianas, paklaustas apie galimybę britams pasitraukti be susitarimo dėl prekių ir žmonių judėjimo iš Britanijos į Europą ir atgal.

Jis pridūrė, kad „tai turės trūkumų, tai neišvengiama“ ir kad tarp Paryžiaus ir Londono gali kilti nesutarimų dėl žuvininkystės.

Pasak ministro, net jeigu išsipildytų išstojimo be susitarimo scenarijus, kai kurias klausimais diskusijos turės tęstis, pavyzdžiui, dėl lėktuvų nusileidimo oro uostuose ar greitųjų traukinių sistemos „Eurostar“.

J.-Y. Le Drianas pakartojo poziciją, kad Prancūzija nesutinka dar kartą atidėti Britanijos pasitraukimo iš ES datos.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

...

O britų bombomis apmėtyt dar nesiruošiate?.. :/

SUSIJUSIOS NAUJIENOS