Prancūzijos moksleiviai tylos minute pagerbė islamisto nužudytą mokytoją | kl.lt

PRANCŪZIJOS MOKSLEIVIAI TYLOS MINUTE PAGERBĖ ISLAMISTO NUŽUDYTĄ MOKYTOJĄ

Tylos minute mokiniai ir mokytojai Prancūzijoje pagerbė spėjamo islamisto nužudytą istorijos mokytoją Samuelį Paty‘į.

Pirmadienį, pasibaigus rudens atostogoms, mokyklos visoje šalyje buvo paragintos 11.00 val. nutraukti pamokas ir minutei sustingti tyloje.

Spalio 16-ąją, paskutinę mokslo metų dieną prieš rudens atostogas, 18-metis čečėnų kilmės rusas prie mokyklos Paryžiaus priemiestyje nupjovė 47-erių mokytojui galvą. S. Paty su savo moksleiviais pamokoje nagrinėjo nuomonės laisvės temą ir rodė pranašo Mahometo karikatūras.

Išpuolis sukėlė pasibaisėjimą visoje Prancūzijoje. Šalį sukrėtė ir kitas išpuolis, kai praėjusį ketvirtadienį 21 metų tunisietis Nicos bažnyčioje mirtinai subadė tris žmones. Prancūzijos tarnybos ir šiuo atveju kalbėjo apie islamistinę ataką.

Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas pirmadienį „Snapchat“, „Instagram“ ir „Facebook“ tinkluose tiesiogiai kreipėsi į 12 mln. šalies moksleivių: „Šiandien, per pamoką, jūs pagerbsite Samuelį Paty‘į. Mes visi apie jį galvosime, jūs ir jūsų mokytojai“.

Po mokytojo nužudymo E. Macronas aiškiai pasisakė už nuomonės laisvę ir gynė pranašo Mahometo karikatūrų paskelbimą Prancūzijoje. Tai sukėlė didžiulius protestus daugelyje musulmoniškų šalių.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

DIEDUKAS

ir aš skaitau,kad gavo,ko nusipelnė.Tuo labiau,dabar ant makrono ir to puskvaišio mokytojo visos tos kitos nekaltos aukos.Ir nereikia čia painioti tikėjimo su terorizmu.KAIP REGUODAVOT,KADA TARYBINIAIS LAIKAIS BUVO ŠAIPOMASI IŠ KRIKŠČIONYBĖS,KRISTŲ VAIZDUOJANT VISOKIU...

Nuomonė

Kvailys gavo ko nusipelnė. Ar bus dar norinčių šaipytis iš islamo ? Tegul šaiposi iš savo stabų, pavyzdžiui, nukriošusios anglų karalienės ar tos Makrono mumijos...

Arijas

Arabas net per tylos minute žaidžia mobiliaku.........
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS