Prancūzijos perspėjimas: eurui iškilusi didelė grėsmė | kl.lt

PRANCŪZIJOS PERSPĖJIMAS: EURUI IŠKILUSI DIDELĖ GRĖSMĖ

  • 9

Eurui šiuo metu yra iškilusi „kaip niekad didelė grėsmė“ – ne vien dėl JAV ir Kinijos prekybos karo, bet ir dėl Europoje iškilusių kraštutinių dešiniųjų pažiūrų lyderių, nusistačiusių prieš Europos Sąjungos bendrąją valiutą, antradienį pareiškė Prancūzijos finansų ministras.

„Mūsų bendrajai valiutai šiuo metu visų pirma iškilęs politinis pavojus, nes daug Europos lyderių neslepia savo troškimo pamatyti, kaip euras išnyksta“, – Paryžiuje sakė Prancūzijos finansų vadovas Bruno Le Maire'as (Briuno Le Meras).

Europos kraštutinių dešiniųjų partijų lyderiai, įskaitant Prancūzijos „Nacionalinio sambūrio“ vadovę Marine Le Pen (Marin Le Pen) ir Italijos vicepremjerą Matteo Salvini (Matėjų Salvinį), praeityje yra pasisakę už euro atsisakymą.

Pastaraisiais mėnesiais šie politikai dar labiau sugriežtino savo retoriką, nors bendrosios Europos valiutos jie nepalaikė niekada.

B. Le Maire'as pirmiausia nusitaikė į M. Salvini. Pasak jo, nors Italijos populistiniai lyderiai savo rinkimų programoje nekalbėjo apie euro atsisakymą, M. Salvini niekada nebuvo bendrosios valiutos draugas.

„Jis sakė, kad „euras mirs lengva mirtimi“. Tai nėra tai, ką mes galime vadinti didele parama mūsų bendrai vartojamai valiutai“, – pareiškė B. Le Maire'as.

„Poną Salvinį palaiko ponia Le Pen ir kiti Europos konservatorių radikalai. Ir dabar jie renkasi – gerai yra tai, kad bent jau tai daro aiškiai – euro išnykimą ir sugrįžimą prie nacionalinių valiutų“, – kalbėjo prancūzų ministras.

Šis jo komentaras pasirodė likus kelioms dienoms iki įtemptų rinkimų į Europos Parlamentą, kur kraštutiniai dešinieji turėtų sustiprinti savo pozicijas.

Priešrinkiminė kova Prancūzijoje yra ypač įtempta. M. Le Pen meta iššūkį prezidento Emmanuelio Macrono (Emanuelio Makrono) valdantiesiems, siekdama iškovoti didžiausią mandatų skaičių rinkimuose.

B. Le Maire'as pridūrė, kad grėsmę eurui kelia „ekonominės krizės pavojus, kurį matome artėjant su Jungtinių Valstijų ir Kinijos prekybos karais“.

Įtampa Vašingtono ir Pekino santykiuose labai išaugo. JAV prezidento Donaldo Trumpo (Donaldo Trampo) administracija ėmėsi griežtų priemonių prieš Kinijos augančią ekonominę galią, ypač prieš telekomunikacijų įrangos milžinę „Huawei“.

Kitą grėsmę kelia „turto pervertinimo ir finansų krizės sugrįžimo pavojus“, pridūrė B. Le Maire'as.

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

Su

Sugrszinti lita ir ivesti kainas kurios buvo prie eura kurie verslininkai nesutik paduoti teisma ir valstybe pasisrinks pinigu lito sugrazinimui

...

Taip, po USD kracho ir eurui kurį laiką bus nesaldu.

Kaunietis

Visas valiutos keitimas nuostolis tai keičiam į litus ir vėl verksime kad viskas 4 kartus pabrango kas per idiotai kai kurie žmonės yra.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS