Prasideda svarstymai dėl Izraelio premjero B. Netanyahu korupcinės veiklos | kl.lt

PRASIDEDA SVARSTYMAI DĖL IZRAELIO PREMJERO B. NETANYAHU KORUPCINĖS VEIKLOS

Trečiadienį prasideda ikiteisminiai posėdžiai dėl Izraelio premjero Benjamino Netanyahu korupcinės veiklos.

Pats premjeras juose nedalyvaus, B. Netanyahu atstovaus jo advokatai, teigė generalinis prokuroras Avichai'us Mendelblitas. Posėdžiai turėtų trukti keturias dienas.

Generalinis prokuroras A. Mendelblitas siekia premjerui pateikti kaltinimus dėl sukčiavimo, pasitikėjimo sulaužymo ir kyšininkavimo trijose atskirose su korupcija susijusiose bylose.

B. Netanyahu visus kaltinimus atmetė ir ikiteisminius posėdžius pavadino „raganų medžiokle“.

Tačiau teisiniai neramumai nėra vienintelis dalykas, keliantis grėsmę ilgiausiai dirbusio Izraelio vadovo politinei ateičiai. B. Netanyahu neseniai vykusiuose rinkimuose nepavyko užsitikrinti aiškios daugumos, tad per šešias savaites jis turi susitarti su politiniais varžovais ir suformuoti valdančiąją koaliciją.

Apie tai, kad premjerui nori pateikti kaltinimus, A. Mendelblitas paskelbė dar vasarį. Taigi trečiadienį prasidedantys svarstymai yra naujas ilgo proceso etapas.

Vienoje byloje B. Netanyahu kaltinamas tuo, kad galimai milijardieriams padėjo verslo ir asmeniniais klausimais ir mainais už tai sulaukė atitinkamų dovanų. Antroje byloje teigiama, kad premjeras galimai pasirašė susitarimą su nacionalinio laikraščio „Yedioth Ahronoth“ leidėju. Susitarimu esą numatoma, kad laikraščio reporteriai padidins žinių apie premjerą aprėptį, už tai bus susilpnintas B. Netanyahu remiantis laikraštis „Israel Hayom“. Trečioje byloje premjerui pateikti rimčiausi kaltinimai: būdamas komunikacijos ministru, B. Netanyahu neva užsakė palankius sprendimus didžiausiai šalies telekomunikacijų įmonei „Bezeq“ mainais į pozityvią informaciją „Bezeq“ naujienų svetainėje „Walla“.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS