Privalomi skiepai: spaudimas antivakseriams didėja | kl.lt

PRIVALOMI SKIEPAI: SPAUDIMAS ANTIVAKSERIAMS DIDĖJA

Jungtinėms Valstijoms pradėjus reikalauti, kad įmonės užtikrintų savo darbuotojų skiepijimą arba testavimą, apžvelgiame kitas šalis, kurių vis daugiau imasi priemonių paskatinti žmones skiepytis nuo COVD-19.

Privaloma

Buvę sovietiniai Tadžikistanas ir Turkmėnistanas, taip pat kaip ir mažiausia pasaulio valstybė Vatikanas, yra tarp nedaugelio šalių, kuriose skiepai yra privalomi visiems suaugusiems.

Pietų Ramiojo vandenyno Prancūzijos teritorija Naujoji Kaledonija taip pat pareiškė, kad skiepai bus privalomi visiems gyventojams ir atvykusiems.

Jungtinės Valstijos

Prezidentas Joe Bidenas ketvirtadienį paskelbė naujas griežtas taisykles, kurios tiesiogiai paveiks maždaug 80 milijonų žmonių. Plačiausios aprėpties priemonės reikalauja, kad įmonės, kuriose dirba daugiau nei 100 darbuotojų, garantuotų, jog jie visi būtų paskiepyti arba kas savaitę atliktų testus.

Tarp valstijų ir miestų, kurie taiko savo taisykles, yra Kalifornija ir Niujorkas, kur to paties reikalaujama iš viešojo sektoriaus darbuotojų.

San Franciskas reikalaus, kad visi savivaldybės darbuotojai būtų paskiepyti, kitaip jiems gali būti taikomos nuobaudos iki atleidimo iš darbo.

12 metų ir vyresni vaikai, lankantys Los Andželo valstybines mokyklas, iki 2022 m. pradžios turi būti visiškai paskiepyti.

Prancūzija

Prancūzijos sveikatos priežiūros, senelių namų ir kiti darbuotojai, dirbantys su pažeidžiamais žmonėmis, turi pasiskiepyti iki trečiadienio. Šalies sveikatos leidimas, ribojantis patekimą į tokias vietas kaip kino teatrai, muziejai, restoranai ir tolimas keliones tik paskiepytiems ar tiems, kurių testas neigiamas, taip pat didina spaudimą.

Graikija

Nuo rugsėjo 1 dienos reikalaujama, kad būtų paskiepyti tiek viešojo, tiek privataus sektoriaus sveikatos darbuotojai.

Italija

Italijos gydytojai ir sveikatos priežiūros darbuotojai privalo pasiskiepyti, antraip jiems bus uždrausta tiesiogiai dirbti su pacientais. Nuo spalio 10 dienos vakcinacija bus privaloma darbuotojams senjorų namuose.

Neskiepyti mokytojai, mokyklos ir universiteto darbuotojai bei studentai kas dvi dienas turi pateikti neigiamo testo įrodymą.

Didžioji Britanija

Nuo lapkričio 11 d. visi, dirbantys ar savanoriaujantys globos namuose, turės būti visiškai paskiepyti.

Kanada

Justino Trudeau vyriausybė rugpjūčio viduryje pareiškė, kad iki rugsėjo pabaigos bus reikalaujama, kad visi federalinių įstaigų darbuotojai būtų paskiepyti, tą patį turės padaryti dauguma komercinių geležinkelių, oro transporto ir laivų keleivių.

Rusija

Maskva nurodė privalomai skiepytis visiems, dirbantiems paslaugų sektoriuje, kiti miestai, įskaitant Sankt Peterburgą, pasekė šiuo pavyzdžiu.

Vengrija

Ministras pirmininkas Viktoras Orbanas pareiškė, kad skiepai bus privalomi slaugymo ir priežiūros darbuotojams.

Kazachstanas

Buvusi sovietinė valstybė įsakė paskiepyti darbuotojus įvairiuose sektoriuose, nuo paslaugų pramonės iki bankininkystės ir pramogų, arba uždraus jiems dirbti akis į akį su kolegomis.

Fidžis

Ramiojo vandenyno šalis paskelbė politiką „be skiepų – be darbo“ valstybės tarnautojams ir privataus sektoriaus darbuotojams.

Pusiaujo Gvinėja

Pusiaujo Gvinėjoje nuo liepos 20 dienos privaloma skiepyti tam tikrų profesijų atstovus, įskaitant karius, sveikatos priežiūros darbuotojus ir mokytojus.

Gambija

Nedidelė Vakarų Afrikos valstybė rugpjūčio viduryje įpareigojo skiepyti turizmo sektoriaus darbuotojus.

Zimbabvė

Zimbabvė trečiadienį pareiškė, kad vers pareigūnus atsistatydinti, jei jie nesiskiepys.

Kinija

Maždaug 20 vietos valdžios institucijų, įskaitant Čuksiongo miestą Junano provincijoje, perspėjo, kad neskiepyti vyresni nei 18 metų gyventojai netrukus nebebus priimami į ligonines, mokyklas ar viešąjį transportą.

Saudo Arabija

Nors nėra oficialaus reikalavimo skiepytis, ribojimai nevakcinuotiems asmenims daugelyje vietų de facto reiškia šią prievolę. Tik skiepyti darbuotojai gali patekti į savo darbo vietas, o Rijadas nusprendė, kad visi, kurie naudojasi viešuoju transportu ar eina į vyriausybės ar privačias įstaigas, taip pat privalo būti skiepyti.

Įmonės

JAV CVS vaistinės, „Chevron“, „Disney“ ir „Goldman Sachs“ yra tarp vis didėjančio skaičiaus didžiųjų įmonių, reikalaujančių, kad kai kurie arba visi jų darbuotojai būtų skiepyti.

Australijoje, kur slaugos namų darbuotojai turi gauti pirmąją skiepų dozę iki rugsėjo 17 d., oro linijų bendrovė „Qantas“ skiepytis įpareigojo visus savo darbuotojus.

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

Dija

Kas rašoma ar supratote,kitose šalyse jokios prievartos žmonėms, kurie neturi darbe kontakto su kitais žmonėmis. Nemokami skiepai ,testai ar skaitote kas rašoma.Jokios prievartos ir visos priemonės nemokamos !!!!

Jonas

Kas tave vertė skiepytis ,jeigu kvailas esi leiskis būti bandoma žiurkė, kodėl kitiem primeti savo kvailumą.Visi moka socialinį draudimą ,visi Lietuvos piliečiai mokantys ,pensininkai mokėjo mokesčius , turi būti gydomi nemokamai ,pagal LR konstitucija.Atsipeikekite,nejaugi vienas daužys galvą i sieną ir kiti turės daryti tą patį .Kas dedasi Lietuvoje,kuo paveikė protūs visuomenės ??? Visai negalvoja nieko, dauguma kaip gyvulių bandą.

ALGIS

jiems susirgus COVIDu nepriimti į ligonines , arba turi susimokėti ., nes pažeidžiamos pasiskiepijusių ŽMONIŲ TEISĖS , o tai jie tik ir mojuoja ''žmogaus teisėmis '' .
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS