Prorusiškas Čekijos lyderis išreiškė palaikymą baltarusių opozicionierei S. Cichanouskajai | kl.lt

PRORUSIŠKAS ČEKIJOS LYDERIS IŠREIŠKĖ PALAIKYMĄ BALTARUSIŲ OPOZICIONIEREI S. CICHANOUSKAJAI

Prorusiškas Čekijos prezidentas antradienį per susitikimą su buvusia kandidate į Baltarusijos prezidentus Sviatlana Cichanouskaja išreiškė paramą baltarusių opozicijos kovai su „paskutiniu Europos diktatoriumi“.

Prezidentas Milošas Zemanas „išreiškė asmeninę paramą Sviatlanai Cichanouskajai ir labai vertina jos drąsą“, socialiniame tinkle „Twitter“ parašė M. Zemano atstovas Jiri Ovčačekas (Iržis Ovčačekas).

„Jis palinkėjo opozicijai pergalės kovoje su paskutiniu Europos diktatoriumi“, – nurodė atstovas.

S. Cichanouskaja po 2020 metų Baltarusijos prezidento rinkimų, kuriuose varžėsi su autoritariniu, šalį nuo 1994-ųjų valdančiu prezidentu Aliaksandru Lukašenka, buvo priversta pasitrakti į Lietuvą.

Rinkimuose ji dalyvavo vietoje savo vyro. Jis paskelbė, kad varžysis su A. Lukašenka, bet netrukus buvo įkalintas.

Šeštą kadenciją A. Lukašenkai užtikrinę 2020-ųjų rugpjūčio rinkimai, kuriuos tarptautiniai stebėtojai vadina suklastotais, išprovokavo Baltarusijoje beprecedenčius protestus, kuriuos valdžia slopino brutaliomis priemonėmis.

76 metų M. Zemanas, kairiojo sparno veteranas ir buvęs komunistas, garsėja artimais ryšiais su Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu, remiančiu A. Lukašenkos režimą.

S. Cichanouskaja Prahoje lankosi su keturių dienų vizitu pagal savo kelionių po pasaulį programą. Čekijos sostinėje ji susitinka su politikais ir kitais baltarusių išeiviais, bandydama telkti paramą Baltarusijos opozicijai.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

To ???

Ka Romka kalba jau nebesvarbu. Politbiuras ir partijos CK pasake kad JA išrinko visa baltarusija:) Kokia visa kas ta visa baltarusija:) Nebent ta kur visa Vilniuje sedi:)

???

O ka tu gauni palaikydamas Lukošenką?Tau ji svietka,o baltarusiams teisėtai išrinkta Prezidentė.Lukošenkai gana žudyti ,kankinti savus.Ji arba į kalėjimą arba į psichuškę.

Klpd.

Dar galėjo išreikšti susirūpinimą. Ir pasipiktinimą Lukošenkos politika...Tai ir viskas ką nuolat gauna Swetka iš tokių palaikytojų:D)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS