Protestas prieš nesąžiningą konkurenciją: Lenkijos sunkvežimių vairuotojai blokuoja Ukrainos pasienį | kl.lt

PROTESTAS PRIEŠ NESĄŽININGĄ KONKURENCIJĄ: LENKIJOS SUNKVEŽIMIŲ VAIRUOTOJAI BLOKUOJA UKRAINOS PASIENĮ

  • 0

Kelios dešimtys transporto įmonių savininkų pirmadienį užblokavo tris pagrindinius Lenkijos sienos su Ukraina perėjimo punktus, protestuodami prieš, jų teigimu, nesąžiningą konkurenciją iš kaimyninės šalies įmonių pusės.

Sunkvežimiai išsirikiavo Dorohusko pasienio kontrolės punkte; protestuotojai, kaltinantys Europos Sąjungos taisyklių liberalizavimą dėl sumažėjusių savo pajamų, blokavo beveik visą krovinių eismą.

„Norime, kad būtų atkurtos sąžiningos konkurencijos taisyklės“, – naujienų agentūrai AFP Dorohuske sakė vienas iš protesto akcijos organizatorių Rafalas Mekleris.

Po Rusijos invazijos į Ukrainą ES panaikino leidimų Ukrainos transporto bendrovėms įvažiuoti į bloką sistemą.

Lenkijos įmonių teigimu, dėl tokio žingsnio į šį sektorių plūstelėjo ir jų pelną sumažino konkurentai iš Ukrainos.

„Jų išlaidos, susijusios su sunkvežimio aptarnavimu, vairuotojo samdymu, verslo įkūrimu ar socialinio draudimo mokėjimu, yra daug mažesnės“, – AFP Dorohuske sakė vienos transporto įmonės savininkas Marekas Oklinskis.

„Jie mažina kainas ir perima krovinius, kuriuos anksčiau veždavome“, – pridūrė jis.

Protestuotojai panašiai blokavo Hrebenės ir Korčovos perėjimo punktus, žadėdami praleisti keleivius ir transportą su humanitarine ar karine pagalba.

Lenkijos infrastruktūros ministerija pareiškė, kad Varšuva, remdamasi ES taisyklėmis, negali patenkinti protestuojančių bendrovių reikalavimų ir atkurti Ukrainos vežėjams išduodamų leidimų sistemos.

„Susitarimą sudarė ES (...), todėl praktiškai Lenkija negali atnaujinti leidimų sistemos su Ukraina, kol minėtas susitarimas nepasibaigs“, – teigiama AFP atsiųstame ministerijos pareiškime. Jame protestuotojai raginami nutraukti blokadas.

Gairės: Lenkija, sunkvežimių vairuotojai, protestas, karas Ukrainoje, blokuoja Ukrainos pasienio punktus
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS