Psichiatras įspėja, kad J. Assange'as gali mėginti nusižudyti | kl.lt

PSICHIATRAS ĮSPĖJA, KAD J. ASSANGE'AS GALI MĖGINTI NUSIŽUDYTI

Kalėjime sėdintis „Wikileaks“ įkūrėjas Julianas Assange‘as, ekspertų teigimu, šiuo metu yra linkęs į savižudybę. Yra „didelė rizika“, kad 49-erių australas gali mėginti nusižudyti, Londono teisme antradienį sakė psichiatras Michaelis Kopelmanas, maždaug 20 kartų aplankęs J. Assange‘ą kalėjime.

Daugiau kaip metus Belmaršo griežtojo režimo kalėjime sėdintis J. Assange‘as jau kurį laiką mato haliucinacijas ir girdi balsus, sakančius „ateiname tavęs“, pasakojo psichiatras.

Londono teismas šiuo metu svarsto JAV prašymą išduoti J. Assange‘ą. Amerikiečių teisėsauga kaltina jį slaptų dokumentų paviešinimu.

2010 metais „Wikileaks“ internete paskelbė šimtus tūkstančių slaptų dokumentų, pirmiausiai – apie Irako karą. Juose būta labai jautrios informacijos apie JAV misijas šalyje, be kita ko, apie civilių žudymą ir kalinių kankinimą.

Jei būtų pripažintas kaltu pagal visus kaltinamuosius punktus, J. Assange‘ui gresia 175 metų kalėjimas.

„Wikileaks“ įkūrėjas Belmaršo kalėjime sėdi nuo 2019 metų balandžio. Prieš tai jis septynerius metus gyveno Ekvadoro ambasadoje Londone. Britų policija suėmė J. Assange‘ą 2019-ųjų balandį, nes jis, pabėgdamas į ambasadą, pažeidė paleidimo už užstatą sąlygas.

Gairės: WikiLeaks, assangeas, kalėjimas, pagalbos tel
Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Safyras

Jei ši daina būtų sudainuota ne lietuviškai, o kokia nors nesuprantama kalba, tada visokio plauko "psichologai" būtų patenkinti? Visa bėda, kad labai prastai ruošiami yra psichiatrai, psichologai, kurie moka tik gražiai pakalbėti spaudoje, bet realiai gyvenime žmogui sunkią valandą nepadeda, nes kai kas sugeba iš 5 min. pokalbio jau rašyti diagnozes, kai tikri gydytojai su žmogumi kalbasi valandą ir aiškinasi priežastis... Tada pusę kino filmų, knygų reikėtų uždrausti, nes ten labai daug nelaimingų meilų, siaubo elementų ir t.t. Tačiau lietuviškose pasakose žymiai daugiau negatyvių dalykų, nei linksmų.. O kur dar pasaulinės pasakos.. Teatras, kinas, muzika, dailė yra meno rūšys,o ne ligos diagnozė. Jei paravėtų sode piktžoles daugelis gydytojų, politikų, sportininkų ir jų patarėjų, tada ir sporto klubų nereikėtų ir patarimai gal būtų logiškesni, o ne tik vaistų išrašymas , neatsižvelgiant į visą žmogaus būklę...

tai

Ka mums padaryti kad jis nenusizudytu

Anonimas

Jis labiau už bet kurį kitą yra vertas Nobelio taikos premijos. Bet mums labiau rūpi tos trys baltarusių qrvos, lojančios už jankių pinigus.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS