PSO dėl invazijos į Ukrainą uždarys specializuotą biurą Maskvoje | kl.lt

PSO DĖL INVAZIJOS Į UKRAINĄ UŽDARYS SPECIALIZUOTĄ BIURĄ MASKVOJE

Pasaulio sveikatos organizacijos (PSO) Europos biuras nusprendė uždaryti specializuotą savo biurą Maskvoje ir perkelti jo funkcijas į Daniją, pirmadienį pranešė organizacija.

Šis žingsnis, dėl kurio buvo nuspręsta pirmadienį vykusiame virtualiame posėdyje, buvo priimtas po to, kai praėjusiais metais nariai ragino uždaryti biurą dėl Rusijos invazijos į Ukrainą.

Pirmadienio sesija taip pat buvo sušaukta po to, kai 30 valstybių narių grupė balandžio mėnesį laiške paprašė surengti specialiąją sesiją, kuriame pažymėjo, kad „tiesioginis ir ilgalaikis poveikis sveikatai Ukrainoje ir už jos ribų“, kurį sukėlė Rusijos invazija į Ukrainą, „tebekelia didžiausią susirūpinimą“.

PSO Europos regioną sudaro 53 šalys, įskaitant kelias Vidurio Azijos šalis.

Dauguma valstybių narių pritarė šiam sprendimui, kuris reiškia, kad ne vėliau kaip 2024 metų sausio 1 dieną bus uždarytas sveikatos įstaigos Neužkrečiamųjų ligų prevencijos ir kontrolės biuras Maskvoje, o jo funkcijos bus perkeltos į regioninį biurą Danijoje.

Raginimai uždaryti biurą pirmą kartą nuskambėjo 2022 metų balandį vasario 24 dieną prasidėjusios invazijos į Ukrainą fone.

Tačiau šis klausimas nesusijęs su PSO šalies biuru Rusijoje.

 

Gairės: karas Ukrainoje, PSO, biuras Maskvoje, invazija į Ukrainą
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS