PSO: iki 2024-ųjų 65-erių ir vyresnių žmonių Europoje bus daugiau nei jaunimo iki 15 metų | kl.lt

PSO: IKI 2024-ŲJŲ 65-ERIŲ IR VYRESNIŲ ŽMONIŲ EUROPOJE BUS DAUGIAU NEI JAUNIMO IKI 15 METŲ

  • 1

Pasaulio sveikatos organizacija (PSO) trečiadienį pareiškė, kad iki kitų metų 65 metų ir vyresnių žmonių Europoje bus daugiau nei jaunesnių nei 15 metų.

PSO taip pat įspėjo apie naujus socialinius, ekonominius ir sveikatos iššūkius.

Remiantis instituto „Our World in Data“ prognozėmis, Europa dešimtmečiais lenkia pasaulinį pokytį, kuris, kaip manoma, įvyks po 60 metų, maždaug 2064-aisiais.

„Apskaičiuota, kad iki 2024 metų PSO Europos regione vyresnių nei 65 metų amžiaus žmonių bus daugiau nei jaunesnių nei 15 metų amžiaus žmonių“, – teigiama organizacijos išplatintame pranešime.

„Ši tendencija reiškia naujus socialinius, ekonominius ir sveikatos apsaugos iššūkius, todėl siekiant sušvelninti senėjančios visuomenės poveikį, reikia sutelkti dėmesį į sveiką senėjimą“, – priduriama jame.

PSO Europos regionas apima 53 šalis, įskaitant kelias Vidurio Azijos valstybes.

Visoje Europoje ilgesnė gyvenimo trukmė dažnai susijusi su bėgant metams blogėjančia žmonių sveikata.

Siekdama sušvelninti senėjimo poveikį, PSO paragino imtis priemonių, kurios „leistų vyresnio amžiaus žmonėms išsaugoti ir pagerinti fizinę ir psichinę sveikatą, savarankiškumą, socialinę gerovę ir gyvenimo kokybę“.

Tarp rekomendacijų minima politika, kuria siekiama, kad vyresnio amžiaus žmonės turėtų galimybę dalyvauti sportinėje ir kultūrinėje veikloje.

PSO taip pat rekomenduoja vyresnio amžiaus žmonėms pagerinti sveikatą subalansuotai maitinantis, bent 150 minučių per savaitę užsiimant vidutinio intensyvumo fizine veikla ir dalyvaujant užsiėmimuose, kurie padeda išlaikyti pusiausvyrą ir judrumą bei mažina raumenų masės ir kaulų tankio mažėjimą.

„Dar didesnis fizinis aktyvumas gali 35 proc. sumažinti mirtingumo dėl visų priežasčių riziką“, – pareiškė PSO.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

covidu

reiskia juos zudys ,kad butu maziau ,o kas suskaiciavo kad maziau ,LT jaunimo daugiau .PSO liurbiu kompanija dirbanti kinijai .

SUSIJUSIOS NAUJIENOS