PSO nerimauja dėl viruso plitimo Balkanuose ir Centrinėje Europoje | kl.lt

PSO NERIMAUJA DĖL VIRUSO PLITIMO BALKANUOSE IR CENTRINĖJE EUROPOJE

Pasaulio sveikatos organizacija (PSO) ketvirtadienį sakė, kad yra „ypač susirūpinusi“ dėl epidemiologinės padėties Balkanuose ir Centrinėje Europoje, ir pažymėjo, kad šiame regione hospitalizuojamų COVID-19 pacientų bei mirties nuo šios ligos atvejų skaičiai yra tarp didžiausių pasaulyje.

„Esame ypač susirūpinę epidemiologine padėtimi Balkanuose, taip pat daugelyje kitų Centrinės Europos šalių“, – spaudos konferencijoje sakė PSO Europos skyriaus vyresnioji nepaprastųjų padėčių valdymo pareigūnė Catherine Smallwood (Ketrin Smolvud).

Skiepai nuo koronaviruso pasiekė Antarktidą

Koronaviruso vakcina pasiekė Antarktidą, o Čilė paskiepijo 49 žmones šiame žemyne, apie tai trečiadienį pranešė šios Pietų Amerikos šalies karinės oro pajėgos.

Čilės vakcinacijos programa sulaukė stipraus palaikymo, nes valdžia sugebėjo daugiau nei 5 milijonus žmonių, o tai yra beveik trečdalis šalies gyventojų, paskiepyti bent viena vakcinos doze.

Sekmadienį buvo pradėti skiepyti ginkluotųjų pajėgų nariai ir mokslininkai, kurie yra dislokuoti prezidento Eduardo Frei Montalvos karinių oro pajėgų bazėje Antarktidoje.

Artimiausiomis dienomis pirmąją vakcinos dozę turėtų gauti dar 53 žmonės šioje bazėje.

Nė vienam iš paskiepytų žmonių, kuriems yra nuo 25 iki 58 metų, „nepasireiškė jokios alerginės reakcijos“, naujienų agentūrai AFP pareiškė gydytojas Victoras Videla, atsakingas už šią vakcinacijos programą.

Žmonės, kurie yra dviejose kitose Čilės kariuomenės bazėse Antarktidoje, jau turėtų gauti pirmąsias vakcinos dozes, tačiau šis procesas užtruko dėl blogų oro sąlygų, sakė V. Videla.

Antarktida buvo viena iš paskutinių vietų žemėje, kuri buvo paveikta koronaviruso, tačiau gruodžio 21 dieną buvo pranešta apie 36 užsikrėtimo atvejus Čilės kariuomenės bazėje.

Norint apsaugoti šį žemyną, visos turistinės kelionės į Antarktidą buvo atšauktos, pagalbiniai darbuotojai evakuoti ir kontaktai tarp 40 tarptautinių bazių uždrausti.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS