PSO ragina Rusiją paisyti visų reikalavimų kuriant vakciną nuo koronaviruso | kl.lt

PSO RAGINA RUSIJĄ PAISYTI VISŲ REIKALAVIMŲ KURIANT VAKCINĄ NUO KORONAVIRUSO

Rusijai paskelbus apie planus greitai pradėti masinę vakcinos nuo koronaviruso gamybą, Pasaulio sveikatos organizacija (PSO) įspėja, jog būtina atlikti nuodugnius bet kokių preparatų bandymus ir griežtai paisyti visų reikalavimų saugiam jų vartojimui.

„Prieš gaunant bet kokios vakcinos ir bet kokio vaisto (nuo koronaviruso) licenciją, būtina atlikti virtinę įvairių bandymų ir testų“, – sakė  sakė PSO atstovas Christianas Lindmeieris (Kristianas Lindmejeris), kurį cituoja Prancūzijos laikraštis „Le Figaro“. 

„Egzistuoja esminiai principai ir aiškūs nurodymai, normatyviniai aktai, kad viskas būtų saugu ir veiksminga“, – pabrėžė jis.  

Ch. Lindmeieris pridūrė, jog „tarp veiksmingos vakcinos „radimo“ ar „turėjimo“ ir visų (vakcinos tyrimo) etapų užbaigimo yra didelis skirtumas“.    

Pirmadienį Rusijos tiesioginių investicijų fondo vadovas Kirilas Dmitrijevas pranešė, kad per dešimt dienų turėtų būti užregistruota rusiška vakcina nuo koronaviruso.

„Jei tai įvyks per artimiausias dešimt dienų, mes aplenksime ne tik Jungtines Valstijas, bet ir kitas šalis, nes tai bus pirmoji registruota vakcina nuo koronaviruso“, – sakė jis.

Kiek anksčiau Rusijos sveikatos apsaugos ministras Michailas Muraška pareiškė, kad Gamalėjos nacionaliniame epidemiologijos ir mikrobiologijos tyrimų centre sukurtos vakcinos masinė gamyba gali būti pradėta jau spalį.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

KAUNIETIS

Malaciai

Orakulas

Jo. jo, rusiškam "analgin'u"i ir "purgen'ui" irgi nėr lygių. "Zelionkai" taip pat. Tik... tai kažkodėl draudžiama vartoti ES ir JAV. Kas tai? Farmacininkų sąmokslas? Rusai ir karą "laimėjo". Dėka patrankų mėsos. Tai ko čia vakcinos nepaleisti : išgyvens - valio, šlovė viskuo pasirūpinusiam Putinui, jo partijai ir vyriausybei, jei ne - patys kalti, nereikėjo skiepytis, gal šansų būtų buvę daugiau. Svarbu, iškėlus aukštai vėliavą, aplenkti JAV ir visą likusį pūvantį pasaulio kapitalizmą, kuris vilkina vakcinos atsiradimą kažkokiais patikimumo testais ir kitokiomis biurokratinėmis nesąmonėmis. Ura, tovarišči!

Hubertas

Jei tektų skiepytis nuo koronos, greičiausiai sutikčiau skiepytis rusų vakcina, ji man pagal daugelį parametrų atrodo patikimesnė. Tik ne amerikietiška!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS