PSO tikslas dėl vakcinacijos visose pasaulio šalyse gresia žlugti | kl.lt

PSO TIKSLAS DĖL VAKCINACIJOS VISOSE PASAULIO ŠALYSE GRESIA ŽLUGTI

Pasaulio sveikatos organizacijos (PSO) užsibrėžtas tikslas, kad iki balandžio 10 dienos visose planetos šalyse būtų pradėta vakcinacija nuo koronaviruso, gresia žlugti.

PSO vadovas Tedrosas Adhanomas Ghebreyesusas praėjusią savaitę paragino turtingas valstybes skubiai paaukoti 10 mln. vakcinos dozių iš savo atsargų. Tačiau iki ketvirtadienio, jo duomenimis, reakcijos nesulaukta.

PSO sausio pradžioje pareiškė, kad per pirmąsias 100 šių metų dienų visame pasaulyje turi būti pradėtas gyventojų skiepijimas nuo koronaviruso. 100-oji metų diena yra balandžio 10-oji.

Anot T. A. Ghebreyesuso, 20 šalių pasiruošusios nedelsiant pradėti skiepijimą, tačiau iki šiol nėra gavusios nė vienos dozės.

JT iniciatyva „Covax“ iš viso 78 šalims iki šiol paskirstė 35 mln. vakcinos dozių. „Covax“ praėjusią savaitę pripažino, kad yra vėlavimų.

Tai aiškinama eksporto ribojimais Indijoje, kur gaminama didžioji dalis „Covax“ iniciatyvai skiriamų „AstraZeneca“ vakcinos dozių. 1,3 mlrd. gyventojų turinti Indija argumentuoja, kad vakcina pirmiausiai reikalinga jos gyventojams. Dėl to delsiama eksportuoti 90 mln. preparato dozių.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

v

sita garbanota demona reikia skiepyt greiciau

SUSIJUSIOS NAUJIENOS