PSO žada įkurti pandemijų duomenų centrą Berlyne | kl.lt

PSO ŽADA ĮKURTI PANDEMIJŲ DUOMENŲ CENTRĄ BERLYNE

Pasaulio sveikatos organizacija (PSO) trečiadienį pranešė Berlyne įkursianti pasaulinį pandemijų duomenų centrą, kuriame bus analizuojama su naujomis pandemijos grėsmėmis susijusi informacija ir pildomos sistemos spragos, kurias išryškino COVID-19 protrūkis.

PSO pandemijų ir epidemijų žvalgybos duomenų centre, kuris pradės veikti kiek vėliau šiemet, bus greitai ir išsamiai analizuojami duomenys, siekiant prognozuoti, užkirsti kelią, aptikti, pasiruošti ir atsakyti į visame pasaulyje iškylančias rizikas.

Duomenų centre bus siekiama užbėgti už akių ir identifikuoti įspėjamuosius ženklus daug anksčiau, nei tą gali padaryti visuomenei prieinamą informaciją analizuojančios institucijos.

„COVID-19 pandemija išryškino pasaulio pandemijų ir epidemijų žvalgybos sistemos trūkumus“, – žurnalistams sakė PSO vadovas Tedrosas Adhanomas Ghebreyesusas.

„Ateityje bus ir daugiau virusų, galinčių nulemti epidemijas ir pandemijas, – sakė jis. – Virusai plinta greitai, bet duomenys gali judėti dar greičiau. Turėdamos reikiamos informacijos, valstybės ir bendruomenės gali aplenkti kylantį pavojų ir išgelbėti gyvybes.“

 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS