R. Sunakas pareiškė B. Netanyahu, kad atėjo akimirka išlaikyti šaltą protą | kl.lt

R. SUNAKAS PAREIŠKĖ B. NETANYAHU, KAD ATĖJO AKIMIRKA IŠLAIKYTI ŠALTĄ PROTĄ

  • 3

Jungtinės Karalystės ministras pirmininkas Rishi Sunakas (Rišis Sunakas) antradienį paragino savo kolegą iš Izraelio Benjaminą Netanyahu (Benjaminą Netanjahų) po savaitgalį įvykusio Irano išpuolio išlaikyti šaltą protą.

Antradienio popietę paskambinęs B. Netanyahu R. Sunakas pabrėžė, kad „didelė eskalacija neatitinka niekieno interesų ir tik sustiprins nesaugumą Artimuosiuose Rytuose. Tai akimirka, kai reikėtų išlaikyti šaltą protą“, sakoma britų premjero biuro pareiškime.

R. Sunakas „pakartojo, kad Jungtinė Karalystė tvirtai remia Izraelio saugumą ir platesnio regiono stabilumą“, pranešė jo biuras.

„Ministras pirmininkas pareiškė, kad Iranas smarkiai suklydo ir yra vis labiau izoliuojamas pasaulinėje arenoje, o G-7 [Didžiojo septyneto šalys] koordinuoja diplomatinį atsaką“, – pridūrė jis.

Izraelis ir Iranas antradienį apsikeitė grasinimais po to, kai Teheranas pirmą kartą tiesiogiai atakavo savo aršų priešą ir smarkiai padidino įtampą regione, o karas Gazos Ruože tęsiasi ir paliaubų nematyti.

R. Sunakas skambučio metu sakė, kad jam „didelį susirūpinimą kelia gilėjanti humanitarinė krizė“ Gazos Ruože, sakoma telefono pokalbio išklotinėje.

„Jungtinė Karalystė norėjo, kad labai pasikeistų pagalbos prieinamumas ir į Gazos Ruožą pradėtų plūsti gyvybiškai svarbios prekės, be kita ko, kad Izraelis kuo greičiau atvertų naujus pagalbos kelius“, – tvirtino jis.

„Ministras pirmininkas pareiškė apgailestaujantis, kad savaitgalį „Hamas“ užblokavo susitarimą, kuris būtų išgelbėjęs palestiniečių gyvybes ir užtikrinęs saugų įkaitų išlaisvinimą“, – tęsė britų premjeras.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

to Emigr.

na neturi, anglai arba pašalpiniai, arba visokie princai, ar karaliai, o normalų mokytą žmogų ir dar anglą - sunku rasti.

blogis

babajus moko kaip reikia gyventi matosi dugnas jau pasiektas

Emigr.

Labai keista, kad anglai išsirinko šitą babaju.ministru pirmininku.Meskite lauk jūs jį ,jis nesąžiningas politikas.Pažiūrekite i jo veidą.Nejaugi neturi savo tautybės piliečio į šį postą.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS