R. T. Erdoganas grasina nauja karine operacija Sirijoje | kl.lt

R. T. ERDOGANAS GRASINA NAUJA KARINE OPERACIJA SIRIJOJE

Turkijos prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas pagrasino nauja karine operacija pilietinio karo alinamoje Sirijoje, kur turkų pajėgos jau kontroliuoja pasienio teritorijas šiaurėje. Jei „teroristai“ nepasitrauks iš pasienio regiono, kaip žadėjo, Turkija turės „legitimų pagrindą bet kuriuo momentu“ pereiti prie veiksmų, pareiškė R. T. Erdoganas trečiadienį Ankaroje.

Jis be to, kritikavo Rusijos oro antskrydį prieš Turkijos sąjungininkus sukilėlius Šiaurės Sirijos Idlibo provincijoje pirmadienį. Ši ataka rodo, kad „ilgalaikė taika ir ramybė regione nėra pageidaujama“, sakė R. T. Erdoganas. Aktyvistų duomenimis, Rusijos naikintuvai atakavo islamistinės grupuotės „Failak al-Sham“ kovotojus. Per antskrydį žuvo mažiausiai 78 sukilėliai.

Turkija jau ne kartą įžengė į Siriją. Pastarąjį kartą ji 2019 metų spalį su sąjungininkais sirų kovotojais ėmėsi veiksmų prieš kurdų YPG grupuotę Šiaurės Sirijoje ir iki šiol laiko užėmusi pasienio teritorijas.

Su Rusija, kaip Sirijos vyriausybės sąjungininke, ir JAV Ankara pasiekė susitarimą dėl YPG kovotojų atsitraukimo iš teritorijos tarp pasienio miestų Tel Abdžado ir Ras al-Aino.

Turkija vis kaltina Rusiją ir JAV nesilaikant susitarimo. Ankara sulaukia kaltinimų, kad sirų kovotojus siunčia į Kalnų Karabachą. Turkija tai neigia.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

per

sita musuleroda fanatika gali kilt 3PK kas tyketina nes persai ir kinai salia o kur dar SK ir kt azijos salys kaip indija nezinia ka rems nes buvo isnaudojamos britu tai tas pat kaip jav ar europa kuri 1 ir pajus siu cingis hano palikuoniu neapykanta kuri jau siandien matoma galvu pjaustyme patys prisileidom su savo /demonkratyniu/ tai patys dabar ir srebkime /laisvo/laisviu/ ir kt pidarastu vaisius kurie isiremina dargi biurokratyniame valdyme .....

SUSIJUSIOS NAUJIENOS