R. T. Erdoganas ir D. Trumpas galutinai sutarė, kada susitiks Vašingtone | kl.lt

R. T. ERDOGANAS IR D. TRUMPAS GALUTINAI SUTARĖ, KADA SUSITIKS VAŠINGTONE

Turkijos prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas (Redžepas Tajipas Erdohanas) kitą savaitę nuvyks į Jungtines Valstijas susitikti su Donaldu Trumpu (Donaldu Trampu), trečiadienį paskelbė Turkijos prezidentūra.

Derybos rengiamos padidėjus įtampai tarp abiejų šalių. Per pokalbį telefonu „abu lyderiai dar kartą patvirtino, kad trečiadienį, lapkričio 13-ąją, susitiks Vašingtone prezidento Trumpo kvietimu“, sakoma Turkijos prezidentūros pranešime.

R. T. Erdoganas grasino atšaukti savo vizitą kilus ginčams dėl Sirijos konflikto, o JAV Atstovų Rūmams pripažinus prieš šimtmetį vykdytą masinį armėnų žudymą genocidu.

D. Trumpas socialiniame tinkle „Twitter“ parašė, kad jo pokalbis telefonu su R. T. Erdoganu buvo „labai geras“ ir kad jis laukia jo atvykstant.

Pasak JAV prezidento, per pokalbį telefonu buvo aptarta Sirijos ir Turkijos siena, „terorizmo išnaikinimas, karo veiksmų su kurdais užbaigimas ir daug kitų temų“.

R. T. Erdoganas taip pat aptarė „Islamo valstybės“ (IS) lyderio Abu Bakro al Baghdadi (Abu Bakro Bagdadžio), nukauto per JAV reidą Sirijoje, žmonos sulaikymą.

Terorizmo išnaikinimas, karo veiksmų su kurdais užbaigimas ir daug kitų temų.

„Jis informavo mane, kad jie sučiupo daugybę ISIS (IS) kovotojų, kurie, kaip pranešta, per konfliktą pabėgo, įskaitant teroristo ir žudiko Al Baghdadi žmoną ir seserį“, – tviteryje parašė D. Trumpas.

Turkijos prezidentas savo komentaruose užsipuolė Jungtines Valstijas ir sakė, kad „nekėlėme didelio triukšmo“ dėl A. B. al Baghdadi žmonos sulaikymo.

Priešingai, Amerika „pradėjo labai didelę komunikacijos operaciją“ po A. B. al Baghdadi mirties, sakė jis.

IS lyderis žuvo per JAV specialiųjų pajėgų operaciją, padedant kurdų kovotojams įvykdytą Idlibo provincijoje Sirijos šiaurės vakaruose, šalia sienos su Turkija.

Reidas buvo surengtas Turkijos kariškiams vykdant puolimą prieš kurdų pajėgas, kurios buvo artimi Vakarų sąjungininkai kovoje su IS, bet Turkijoje yra laikomos teroristais.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

...

... jeigu tik iki to laiko Vašingtonas dar bus.

Nu jo

Ping ponga žais su klounu

SUSIJUSIOS NAUJIENOS