R. T. Erdoganas neramumus JAV pavadino demokratijos gėda | kl.lt

R. T. ERDOGANAS NERAMUMUS JAV PAVADINO DEMOKRATIJOS GĖDA

Turkijos prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas penktadienį Donaldo Trumpo šalininkų sukeltas riaušes JAV Kongrese gėda, kuri esą „šokiravo žmoniją“.

R. T. Erdoganas palaikė artimą asmeninę draugystę su kadenciją baigiančiu D. Trumpu ir laukė tris dienas iki pasveikindamas Joe Bideną su pergale lapkričio 3 d. vykusiuose prezidento rinkimuose.

Vis dėlto, jis nebuvo švelnus ir pasmerkė trečiadienio neramumus, kaip teigė R. T. Erdoganas „vadinamajame demokratijos lopšyje“.

„Tai yra demokratijos gėda“, – žurnalistams Stambule sakė R. T. Erdoganas.

„Tikimės, kad valdžios perdavimas ponui J. Bidenui sausio 20 d. bus taikus, o Amerikoje vėl įsivyraus taika“, – teigė jis.

Turkijos lyderis taip pat išreiškė užuojautą riaušių aukų artimiesiems.

Ankaros santykiai su Vašingtonu subjuro po nepavykusio 2016 m. perversmo Turkijoje, dėl kurio R. T. Erdoganas kaltina JAV gyvenantį musulmonų dvasininką, kurio Jungtinės Valstijos neišduoda Turkija.

Visgi R. T. Erdogano draugystė su D. Trumpu padėjo Turkijai išvengti sankcijų ir nutildė JAV kritiką dėl prastėjančios žmogaus teisių padėties R. T. Erdogano vadovaujamoje Turkijoje.

Šis Turkijos lyderio komentaras yra vienas griežčiausių D. Trumpo administracijos pasmerkimų.

Turkijos Užsienio reikalų ministerija trečiadienį paskelbė nuosaikesnį pranešimą, kuriame ragino JAV „brandžiai įveikti šią vidaus politikos krizę“.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

DIDŽIOJI DAUGUMA PRITARIA ERDOGANUI

Visas pasaulis pamatė šiandieninę Amerikos demokratiją. Tik mūsų "ereliai" su landsberginę šutve dar gyliau lenda į užpakalį tiems pasaulio teroristams...

Čiubaka

Kad ir kaip nepatiktų Turkijos lyderis, bet šiuo atveju turiu pripažinti - jis visiškai teisus

jankiai DEMOKRATIJĄ p a s k a n d i n o, kai

prezidentu tapo BUŠAS jaunesnysis t. y. prieš 20 metų, ----KAPITOLIJAUS u ž g r o b i m a s-- parodė , kad SKURDE gyvenantiems amerikiečiams t r u k o kantrybė ir parodė PASAULIUI, ----koks tikrasis n e s ą ž i n i n g a s JANKIŲ veidas--amerikiečiai NUĖMĖ turtuolių k a u k ę, parodydami oasaulio ŽMONĖMS , jog JAV nėra jokios d e m o k r a t i j o s -- tai senai sukurtas VAIDYBINIS b a u b a s,už kurio p a s i s l ė p ę-- mulkina ir ALINA d a u g e l į pasaulio valstybių t .sk. ir Lietuvą.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS