R. T. Erdoganas: palaikome Azerbaidžano veiksmus Kalnų Karabache | kl.lt

R. T. ERDOGANAS: PALAIKOME AZERBAIDŽANO VEIKSMUS KALNŲ KARABACHE

  • 18

Turkijos prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas (Redžepas Tajipas Erdohanas) antradienį išreiškė visišką paramą Azerbaidžano karinei operacijai armėnų apgyvendintame Kalnų Karabacho regione.

„Palaikome žingsnius, kurių ėmėsi Azerbaidžanas, (...) ginant savo teritorinį vientisumą“, – sakoma R. T. Erdogano pareiškime internete.

Artimos Azerbaidžano sąjungininkės Užsienio reikalų ministerija kiek anksčiau gynė Azerbaidžano operaciją Kalnų Karabache ir pareiškė, kad taip sprendžiami pagrįsti saugumo klausimai.

„Dėl teisėtų ir pagrįstų nuogąstavimų, kuriuos ji ne kartą išreiškė (...), Azerbaidžanas ėmėsi priemonių, kurias laiko būtinomis savo suverenioje teritorijoje“, – pareiškė Turkijos užsienio reikalų ministerija ir pridūrė remianti „visapusiško Azerbaidžano ir Armėnijos derybų proceso tęstinumą“.

Turkija yra istorinė daugiausia musulmoniško Azerbaidžano sąjungininkė, o krikščionišką Armėniją ji laiko viena pagrindinių savo regioninių varžovių.

Ankara tiekė Azerbaidžanui dronus ir kitą karinę įrangą, kuri prieš trejus metus per trumpą, bet žiaurų karą padėjo Baku susigrąžinti atsiskyrusio regiono teritorijas.

Azerbaidžanas anksčiau antradienį pareiškė Kalnų Karabache pradėjęs karinę operaciją, kurią vadina antiteroristine. Baku kaip taikos sąlygos reikalauja Armėnijos iš ginčijamos teritorijos visiškai išvesti savo karius.

Jerevanas neigia, kad armėnų kariai yra armėnų apgyvendintame Kalnų Karabacho regione. Be to, Armėnija apkaltino Azerbaidžaną pradėjus plataus masto agresiją prieš separatistinį regioną ir pareiškė, kad Baku bando jame vykdyti etninį valymą.

Kalnų Karabacho separatistai kiek anksčiau paragino Azerbaidžaną pradėti derybas.

Azerbaidžanas savo ruožtu paragino separatistus sudėti ginklus. Be to, jis pasiūlė derybas su Armėnijos atstovais Jevlacho mieste, esančiame apie 100 km į šiaurę nuo separatistų tvirtovės Stepanakerto, bet tik tokiu atveju, jei separatistai pasiduotų.

Armėnų separatistai Kalnų Karabache anksčiau antradienį pareiškė, kad per Azerbaidžano karinę operaciją, kurią Baku vadina antiteroristine, žuvo 25 žmonės.

Kiek anksčiau jie pranešė, kad azerbaidžaniečių kariuomenė separatistinėje teritorijoje naudoja kovinę aviaciją, artileriją ir dronus ir kad kovos vyksta visoje sąlyčio linijoje.

Azerbaidžanas savo ruožtu pranešė, kad antradienį Šušos mieste nuo skeveldrų žuvo statybininkas – tai pirmoji civilio mirtis, apie kurią pranešė Baku.

Rašyti komentarą
Komentarai (18)

Sita Ciurkine Mandaloske

Uzmirso kaip RUSIJOS KARIAI JUOS GAINIOJO ,DAR EKATERINOS LAIKAIS,GAL PASKUTINIO paSARMATinimo uzsimane?

o feriu

pats kelius issiplauk ,nes klupi ant valdzios sklaidomo meslo ,kuriuo tiki ,sekme klupet .

tam -taigi

dejau ant ruskeliu ,dedu ir ant euro ir jo sajungos ,dedu ir ant jankiu,As su Tauta ir uz Tevyne !
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS