R. T. Erdoganas siūlosi tarpininkauti Ukrainos ir Rusijos viršūnių susitikimui | kl.lt

R. T. ERDOGANAS SIŪLOSI TARPININKAUTI UKRAINOS IR RUSIJOS VIRŠŪNIŲ SUSITIKIMUI

Turkijos prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas (Redžepas Tajipas Erdohanas) ketvirtadienį dar kartą pasisiūlė tarpininkauti Ukrainos ir Rusijos lyderių susitikimui, per kurį būtų aptarta krizė prie abiejų šalių sienos.

Per savo vizitą Kijeve R. T. Erdoganas taip pat pasinaudojo proga išreikšti palaikymą Ukrainos teritoriniam vientisumui.

Prieš išskrisdamas į Kijevą, T. Erdoganas pasiūlė, kad Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas galėtų atvykti į Turkiją, kai penktadienį sudalyvaus Pekino žiemos olimpinių žaidynių atidarymo ceremonijoje.

Bendraudamas su žurnalistais po derybų su savo kolega ukrainiečiu Volodymyru Zelenskiu, R. T. Erdoganas vėl kalbėjo apie savo idėją Turkijoje surengti V. Putino ir V. Zelenskio susitikimą, turintį sumažinti įtampą dėl būgštavimų, kad Rusija rengiasi įsiveržti į Ukrainą.

„Turkija yra pasirengusi atlikti vaidmenį sprendžiant krizę tarp dviejų draugiškų šalių, su kuriomis ji ribojasi Juodosios jūros regione. Per derybas pakartojau, kad mielai galėtume surengti vadovų lygio susitikimą arba surengti techninio lygio diskusijas“, – kalbėjo turkų lyderis.

R. T. Erdoganas pridūrė, kad Ankara teberemia Ukrainos teritorinį vientisumą ir nepritaria 2014 metais Rusijos įvykdytai Krymo pusiasalio aneksijai.

„Mūsų vizitas vyko svarbiu laikotarpiu. Mes toliau remiame Ukrainos suverenitetą ir teritorinį vientisumą, kalbant ir apie Krymą“, – pabrėžė Turkijos prezidentas, abiem šalims pasirašius naują susitarimą dėl laisvosios prekybos.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS