R. T. Erdoganas: Turkija ir Rusija pradės bendrą patruliavimą Sirijoje | kl.lt

R. T. ERDOGANAS: TURKIJA IR RUSIJA PRADĖS BENDRĄ PATRULIAVIMĄ SIRIJOJE

Bendras Turkijos ir Rusijos pajėgų patruliavimas Sirijoje bus pradėtas penktadienį, pareiškė Turkijos prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas.

Pagal Ankaros ir Maskvos susitarimą, antradienį baigėsi terminas, iki kurio Sirijos kurdų pajėgos turėjo pasitraukti iš pasienio saugumo zonos, kurioje ketina patruliuoti Turkija ir Rusija.

„Penktadienį pradėsime bendrą darbą vietoje, tai yra, pradėsime bendrą patruliavimą“, – per televiziją transliuotoje kalboje parlamente sakė R. T. Erdoganas.

Pagal Sočyje praeitą savaitę suderėtą Turkijos ir Rusijos susitarimą, kurdų Liaudies savigynos būriams (YPG) buvo suteikta 150 valandų pasitraukti iš pasienio ruožo.

R. T. Erdoganas tvirtino, kad Rusija informavo Ankarą apie tai, jog 34 tūkst. kurdų „teroristų grupuotės“ narių pasitraukė iš 30 km pločio zonos Turkijos ir Sirijos pasienyje, su savimi pasiimdami 3 260 vienetus sunkiosios ginkluotės.

„Mūsų turimi duomenys rodo, kad tai nebuvo padaryta“, – sakė R. T. Erdoganas, kalbėdamas apie Rusijos teiginius.

„Imsimės būtino atsako po to, kai atliksime darbus vietoje“, – pridūrė jis.

Prezidentas taip pat pabrėžė, kad Turkija „turi teisę vykdyti savo operaciją“, jei teritorijoje atpažins Sirijos kurdų kovotojus arba turkų pajėgos bus puolamos.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

taip

rusai su turkais seniai sutare sugriaut eurosojuza ka ir parodo brexitas ir kt ivykiai kaip /pabegeliu/? o merkel kaip buvus STSY bendradarbe pati 1 prisileido teroristu ant savo tevynainiu galvu ir jos veiksmus itakavo netik putinas uz dujas bet ir sionbriuselkomanda gaunanti nurodymus is anapus atlanto o siandien ruosiamas totalinis sturmas sekancios /pabegeliu/ bangos ka ir zada erdoganas su visa hebra?...........

SUSIJUSIOS NAUJIENOS