R. T. Erdoganas: Turkija palaiko Ukrainą | kl.lt

R. T. ERDOGANAS: TURKIJA PALAIKO UKRAINĄ

Turkijos prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas (Redžepas Tajipas Erdohanas) ketvirtadienį pareiškė, kad jo šalis palaiko Ukrainą, ir perspėjo dėl pavojaus atsirasti „naujam Černobyliui“ atominėje jėgainėje, užimtoje įsiveržusių Rusijos pajėgų.

Turkijos lyderis su Ukrainos prezidentu Volodymyru Zelenskiu susitiko Lvive praėjus dviem savaitėms po jo derybų Sočyje su Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu, per kurias abi šalys pažadėjo stiprinti ekonominį bendradarbiavimą.

Tačiau R. T. Erdoganas žurnalistams tvirtino, kad NATO narė Turkija tvirtai palaiko Ukrainą, kovojančią su Rusijos invazija, ir kad Ankara tęs diplomatines pastangas užbaigti kautynes.

„Tęsiame pastangas rasti sprendinį, bet stovime mūsų draugų ukrainiečių pusėje“, – sakė R. T. Erdoganas.

Jo derybos su V. Zelenskiu ir į Lvivą atvykusiu Jungtinių Tautų vadovu Antonio Guterresu (Antoniju Guterišu) įvyko pasaulyje didėjant nerimui dėl kovos veiksmų aplink Zaporižios atominę elektrinę Ukrainos pietryčiuose.

Jėgainė, kurią Rusijos pajėgos užėmė kovo mėnesį, tuojau po invazijos pradžios vasario 24 dieną, pastarosiomis savaitėmis ne kartą buvo apšaudyta.

„Esame sunerimę. Nenorime antro Černobylio“, – pabrėžė Turkijos vadovas.

R. T. Erdoganas kalbėdamasis su žurnalistais V. Putiną paminėjo tik kartą.

„Aptarėme apsikeitimą karo belaisviais ir mūsų iniciatyvias šiuo atžvilgiu, – sakė jis. – Toliau kalbėsimės apie tai su ponu Putinu.“

 

 

Gairės: karas Ukrainoje, Recepas Tayyipas Erdoganas, Ukraina, Volodymyras Zelenskis
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS