Ragina Europos šalis imtis „drąsiausių veiksmų“ kovojant su koronavirusu | kl.lt

RAGINA EUROPOS ŠALIS IMTIS „DRĄSIAUSIŲ VEIKSMŲ“ KOVOJANT SU KORONAVIRUSU

Pasaulio sveikatos organizacijos (PSO) Europos biuras antradienį pranešė, kad visos Europos šalys privalo imtis drąsių kovos su koronavirusu priemonių, pavadindamas visą žemyną naujojo koronaviruso pandemijos „epicentru“.

„Visos šalys, be išimčių, turi imtis drąsiausių veiksmų, kad sustabdytų arba sulėtintų viruso grėsmę“, – per spaudos konferenciją pareiškė PSO Europos regiono biuro vadovas Hansas Kluge (Hansas Kliugė).

„Galvojimas, kad „tai su manimi nesusiję“, nėra išeitis“, – sakė jis.

H. Kluge taip nurodė, jog „gera naujiena“ ta, kad regionas „pasirengęs ir budrus“, visose valstybėse narėse imtasi „pasiruošimo, parengties ir atsako priemonių“.

Nuo gruodžio pabaigos, kai naujasis virusas pasirodė, visame pasaulyje mirė 7 408 žmonės, rodo iš oficialių šaltinių kaupiami naujienų agentūros AFP duomenys.

Europos ligų prevencijos ir kontrolės centras (ECDC) skelbia, kad antradienį visame pasaulyje buvo daugiau kaip 180 tūkst. patvirtintų užsikrėtimo atvejų.

Šalims reikia įvertinti savo situaciją, kad jos galėtų nuspręsti, kurias priemones akcentuoti, nes protrūkis skirtingose šalyse progresuoja skirtingu greičiu, sakė H. Kluge.

PSO Europos regionas apima 53 šalis nuo Rusijos iki Andoros ir nuo Vokietijos iki Tadžikistano.

Antradienį 27 narių Europos Sąjungos ir Šengeno erdvės išorinės sienos buvo uždarytos 30-iai dienų.

Susidūrusi su „lemtinga mūsų laikų krize“ PSO pirmadienį paragino testais tirti kiekvieną įtariamą užsikrėtimo naujuoju koronavirusu atvejį.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS