Ragina vakcinuotis nėščiąsias: nepasiskiepijusios jos sudaro dalį sunkiai COVID-19 sergančių ligonių | kl.lt

RAGINA VAKCINUOTIS NĖŠČIĄSIAS: NEPASISKIEPIJUSIOS JOS SUDARO DALĮ SUNKIAI COVID-19 SERGANČIŲ LIGONIŲ

  • 7

Britų nacionalinė sveikatos tarnyba labai aktyviai ragina skiepytis nėščias moteris, nes nepasiskiepijusios nėščiosios rizikuoja susirgti sunkia ligos forma, praneša LNK.

Jungtinės Karalystės medikai primygtinai ragina moteris skiepytis, nes naujausi britų sveikatos apsaugos sistemos duomenys rodo, kad apie penktadalis ligoninėse gydomų sunkių COVID-19 ligonių – nėščiosios, kurios nepasiskiepijo. Tokiais atvejais gali išgelbėti tik dirbtinė koma ir cezario pjūvis.

„Suprantate, kūdikis galėjo gimti negyvas. Jie pasakė, kad reikia mane užmigdyti. Per 48 valandas po tokio sprendimo mane nuvežė į ligoninę, užmigdė ir duktė gimė 38 savaičių“, – pasakojo Olivia Buxton, nėščia užsikrėtusi COVID-19.

Olivia užsikrėtė dar gruodį, kai vakcinų iš viso nebuvo, bet kito moterys delsė tikrai per ilgai. Pavyzdžiui, Kelsie Roats, kuriai visai neseniai taip pat teko daryti cezario pjūvį esant komos būklės.

„Vis dar sunku suprasti, kas iš tikrųjų įvyko. Kai man pasakė, kaip atsitiko kitiems žmonėms, ką patyrė šeimos nariai, kol buvau komos būklės, nelengva buvo tai išgirsti“, – sakė K. Roats.

Jei kam nors pasakytų, kad jam sukels komą, ir jie galbūt bus prie mirties, manau, pagalvotumėte apie skiepijimą rimčiau.

Laimei, jos sūnus gimė sveikas ir mamą taip pat pavyko išgydyti nuo COVID-19.

„Jei kam nors pasakytų, kad jam sukels komą, ir jie galbūt bus prie mirties, manau, pagalvotumėte apie skiepijimą rimčiau“, – kalbėjo K. Roats.

Britų medikai visais būdais bando išsklaidyti mitus apie tai, kad skiepai neva pavojingi būsimoms motinoms.

„Žinome, kad jei susirgsite COVID-19 būdama nėščia, ypač vėlyvoje nėštumo fazėje, yra rizikos, kad ligos forma bus sunkesnė, jus gali tekti guldyti į ligoninę. Bet galite pasiskiepyti bet kuriuo nėštumo metu. Gauname vis daugiau duomenų, kad tai nepadidina nei persileidimo, nei kūdikių mirties, nei pirmalaikio gimdymo rizikos“, – aiškino konsultuojanti gydytoja Jo Mountfield.

Britų medikų statistiniai duomenys aiškiai rodo, kad COVID-19 susirgusios nepasiskiepijusios nėščiosios tikrai sudaro neproporcingai didelę dalį sunkiai koronavirusu sergančių ligonių. Tai kelia nemažą riziką ir moterų, ir jų kūdikių sveikatai.

 

 

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

Birutė

Kitaip nepavadinsi kaip žmogžudžiai,kodėl ta žiniasklaida šitaip gasdina mūsų laukiančias vaikučio mamytes.Baikite tas nesąmones,o už padarytus tuos nusikaltimus prieš mus bus tikrai nubausti.

TURĖK PROTO

PATS lietuvi..Valdžiai tu esi galvijas su galvijo pasu...

Manau

Tai valdžios įžūlumas skiepytis laukiančiai kūdikį mamai.Tikrai juos reikia paduoti į teismą čia aiškus žudymas naikinimas žmonyjos.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS