Ramiajame vandenyne antra diena liepsnoja Rusijos plaukiojanti žvejybos bazė | kl.lt

RAMIAJAME VANDENYNE ANTRA DIENA LIEPSNOJA RUSIJOS PLAUKIOJANTI ŽVEJYBOS BAZĖ

Dideliame Rusijos laive, veikiančiame kaip plaukiojanti žvejybos bazė, trečiadienį jau antrą dieną liepsnojo gaisras, privertęs evakuoti didžiąją dalį įgulos, pranešė pareigūnai.

Gaisras 32 tūkst. tonų talpos plaukiojančios bazės „Piotr Žitnikov“ konservų gamybos ceche įsiplieskė naktį iš pirmadienio į antradienį, kai laivas buvo už 48 km į pietryčius nuo Kurilų salyno salos Iturupo. Pasak pareigūnų, laive užsidegė pakavimo medžiagos; liepsnos apėmė apie 200 kv. metrų patalpų.

Iš 179 metrų ilgio laivo buvo evakuoti 363 žmonės, išgabenti į netoliese esančią Šikotano salą, o dar 56 įgulos nariai liko kovoti su liepsnomis. Prie degančios plaukiojančios bazėje praeitą naktį atplaukė gelbėjimo laivas „Predannyj“.

Rusijos Tolimųjų Rytų regiono gelbėjimo tarnybos vadovas Vladimiras Bardykas sakė naujienų agentūrai „Interfax“, kad degančiame laive yra likę apie 1 000 tonų degalų, bet šiuo metu pavojaus aplinkai nėra.

„Ugniai neduodama išplisti. Gaisrą pamainomis gesina avarinė gelbėjimo brigada, sudaryta iš įgulos narių, ir mūsų gelbėtojai – iš viso apie 90 žmonių. Kol kas sunku pasakyti, kad gaisrą pavyks užgesinti“, – aiškino jis.

„Plaukiojanti bazė plaukia sava eiga, mechanizmai veikia, – pridūrė pareigūnas. – Pavojaus laive esantiems žmonėms nėra.“

Laivą valdanti bendrovė „Dalmoreprodukt“ nurodė, kad ketina evakuotus „Piotr Žitnikov“ įgulos narius nugabenti į pagrindinį regiono uostamiestį Vladivostoką.

„Piotr Žitnikov“ priima kitų žvejybos laivų sugautus krabus ir žuvis bei perdirba juos į konservus, šaldytą produkciją, žuvų ir krabų miltus bei taukus.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

greiciau

savu /nemcovu/diversija is chochlandijos.....

Larsenas

Kiek tam lauzui metu? Tikriausiai gerai apdraude...

...

Jankių diversija?.. :s

SUSIJUSIOS NAUJIENOS