Roma nuo turistų traukos objektų išguis suvenyrų pardavėjus | kl.lt

ROMA NUO TURISTŲ TRAUKOS OBJEKTŲ IŠGUIS SUVENYRŲ PARDAVĖJUS

  • 1

Italijos sostinė Roma nuo tokių turistų gausiai lankomų objektų, kaip Koliziejus, Panteonas ar Trevi fontanas, išguis suvenyrų pardavėjus. Miesto merė Virginia Raggi nori daugiau tvarkos aplink istorinius monumentus. Šį savaitgalį suvenyrų prekyviečių, gatvės prekeivių ir kioskų jau neliko prie Trevi fontano.

Prekyvietės gadina Romos vaizdą, įsitikinusi V. Raggi. „Mes pašalinome suvenyrų prekyvietes, kurios trukdo gėrėtis Trevi fontanu“, – sakė ji šeštadienį apsilankiusi aikštėje prie fontano.

Suvenyrų pardavėjams leista įsikurti kitose vietose. Priešingu atveju jiems kaip kompensacija bus pasiūlyta licencija teikti taksi paslaugas. „Niekas nepraras savo darbo“, – patikino merė.

Šis draudimas yra vienas iš daugelio žingsnių, kuriuo nuo 2016 metų Romai vadovaujanti merė nori padailinti savo gimtojo miesto įvaizdį. Pastaraisiais metais ne kartą būta diskusijų dėl aktyvios prekybos aplink populiarus objektus. Miestas, be kita ko, uždraudė vyrams persirenginėti gladiatoriais – jie už pinigus fotografuodavosi su turistais.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Vika

Nepaprasto grozio fontanas. Pamatyti gyvai ne tas pats,kaip ziureti nuotrauka. Nuostabus kurinys. Suzaveta Roma ir jos architektura. O tie suvenyru pardavejai aisku grozio nepriduoda ir tu suvenyru tikrai galima isigyti bet kur. Teisingas meres sprendimas.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS