Rusija dėl JAV sankcijų priversta atidėti MS-21 lėktuvų paleidimą | kl.lt

RUSIJA DĖL JAV SANKCIJŲ PRIVERSTA ATIDĖTI MS-21 LĖKTUVŲ PALEIDIMĄ

  • 4

Rusija naujojo vidutinio nuotolio reisų keleivinio lėktuvo MS-21, kuris, kaip teigia jo kūrėjai, bus pajėgus konkuruoti su „Airbus A320“ ir „Boeing 737“, serijinės gamybos pradžią dėl JAV sankcijų atidėjo metams, bent iki 2020-ųjų pabaigos.

Valstybės korporacijos „Rostech“ vadovas Sergejus Čemezovas, pripažino, jog tokį „priverstinį sprendimą“ lėmė tai, kad dėl Jungtinių Valstijų paskelbtų sankcijų nebegaunama dalis kompozitinių medžiagų.

„Amerikiečiams sustabdžius kompozitinių medžiagų tiekimą, gaminsime savas. Todėl MS-21 serijinės gamybos pradžia atidedama. Anksčiau ją planavome šių metų pabaigoje, dabar planuojame 2020-ųjų pabaigoje“, – žurnalistams sakė S. Čemezovas.

Jis pabrėžė, jog šios kompozitinės medžiagos bus gaminamos Rusijos, nebus užsienietiškos.

Rusijos leidinys „Kommersant“ praėjusį mėnesį rašė, jog bendrovės „Aerokompozit“ ir „Rostech“ padalinio „Technologija imeni Romašina“ patekimas į JAV sankcijų sąrašus smarkiai apsunkina MS-21 projekto įgyvendinimą.

Anot leidinio, kelios sudedamosios dalys kompozitams, naudojamiems MS-21 sparnui bei uodegai, buvo užsakytos iš JAV „Hexcel“ ir Japonijos „Toray Industries“.

MS-21 – pirmasis posovietinėje Rusijoje sukurtas vidutinio nuotolio keleivinis orlaivis – pirmąkart į orą pakilo 2017-ųjų gegužę.

Lėktuvą sukūrusi valstybės korporacija planuoja gaminti trijų modifikacijų MS-21 – daugiau kaip 200, 180-200 ir 150 keleivių.

Iki šiol pagaminti trys MS-21-300 prototipai, panaudojus JAV kompozitus.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Ž. Valstiečių Beretininkė

Vakarų sankcijos plius visapusiška konkurencija ir sugriovė didžiąją Tarybų Sąjungą dar iki 1991 metų pabaigos . Nereikėjo nei atominio, nei dinamitinio karo . Yha ha :)

Senas anigdotas

Straipsnis parašytas kas mėgsta pasakas skaityti....

opa

Prie kuo cia sankcijos?Visos detales,varikliaj is Rusijos!Vel makaronu kabinymas?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS