Rusija išsiunčia Europos diplomatų dėl dalyvavimo A. Navalno palaikymo protestuose | kl.lt

RUSIJA IŠSIUNČIA EUROPOS DIPLOMATŲ DĖL DALYVAVIMO A. NAVALNO PALAIKYMO PROTESTUOSE

Maskva penktadienį pranešė išsiunčianti Lenkijos, Vokietijos ir Švedijos diplomatų, esą dalyvavusių demonstracijose, per kurias buvo reiškiamas palaikymas įkalintam Kremliaus kritikui Aleksejui Navalnui.

Rusijos užsienio reikalų ministerijos pranešime sakoma, kad neįvardytas skaičius diplomatų, „dalyvavusių neteisėtose akcijose, remiantis Vienos konvencija dėl diplomatinių santykių... paskelbti persona non grata“ ir turės artimiausiu laiku palikti šalį.

„Į Rusijos Federacijos užsienio reikalų ministeriją buvo iškviestas Švedijos Karalystės ambasadorius, Lenkijos Respublikos laikinasis reikalų patikėtinis ir Vokietijos Federacinės Respublikos ambasados pasiuntinys“, – sakoma URM pranešime.

Buvo pabrėžta, kad tokie jų veiksmai yra nepriimtini ir neatitinka jų diplomatinio statuso.

Ministerija nurodė, kad diplomatams buvo pabrėžta, kad tokie jų veiksmai yra nepriimtini ir neatitinka jų diplomatinio statuso, buvo pareikštas protestas dėl Švedijos ir Lenkijos generalinių konsulatų Sankt Peterburge ir Vokietijos ambasados Maskvoje diplomatinių darbuotojų dalyvavimo sausio 23-iąją vykusiuose A. Navalno šalininkų protestuose.

„Buvo pabrėžta, kad tokie jų veiksmai yra nepriimtini ir neatitinka jų diplomatinio statuso“, – sakoma URM pranešime.

Du praėjusius savaitgalius dešimtys tūkstančių žmonių Maskvoje ir kituose šalies miestuose protestavo prieš 44 metų kovotojo su korupcija sulaikymą. Policija per protestus areštavo tūkstančius žmonių.

ES pasmerkė Kremliaus sprendimą

Europos Sąjungos užsienio politikos vadovas Josepas Borrellis (Žozepas Borelis) penktadienį „griežtai pasmerkė“ Maskvos sprendimą išsiųsti tris Bendrijos šalių diplomatus, kai buvo apie tai informuotas per susitikimą su Rusijos užsienio reikalų ministru Sergejumi Lavrovu, pranešė jo atstovas.

„Per susitikimą su užsienio reikalų ministru Lavrovu ES užsienio politikos aukštasis įgaliotinis Borrellis sužinojo, kad trys Europos diplomatai bus išsiųsti iš Rusijos“, – sakė atstovas Peteris Stano (Peteris Stanas).

J. Borrelis „griežtai pasmerkė šį sprendimą ir atmetė kaltinimus, kad jie užsiėmė su užsienio diplomatų statusu nesuderinama veikla“, pridūrė P. Stano.

„Šis sprendimas turėtų būti persvarstytas“, – sakė jis.

Rašyti komentarą
Komentarai (10)

Nuomonė

Šitam chamui reikia pridėti po penkis metus už veteranų ir teisėjų įžeidinėjimą . Bus viso 13 metų. Per tą laiką zekai gerai pagaidins jį , o pasaulis užmirš kaip Savčenką.

tur but

kurioje valstybeje esi ju ir istatymu turi laikytis,jei ne....mars lauk....

JAV TOKIUS PASODINTŲ...

Rusija per daug humaniškai elgiasi. JAV pripažintų terorizmą ir... į Gvantanamo kalėjimą...Po kapitolijaus šturmo jau 400 pripažintas terorizmas ir suimti.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS