Rusija: JAV grasinimai sankcijomis „Nord Stream 2“ prieštarauja tarptautinei teisei | kl.lt

RUSIJA: JAV GRASINIMAI SANKCIJOMIS „NORD STREAM 2“ PRIEŠTARAUJA TARPTAUTINEI TEISEI

  • 1

JAV grasinimai pritaikyti sankcijas per Baltijos jūrą nutiesto Rusijos eksporto dujotiekio plėtros projektui „Nord Stream 2“ nesuderinami su tarptautine teise, pareiškė Rusijos užsienio reikalų ministras.

„Visa tai tarptautinės teisės požiūriu neabejotinai ir visiškai prieštarauja visiems principams, visoms normoms“, – spaudos konferencijoje kalbėjo Sergejus Lavrovas.

Jo žodžiais, vadovaujantis tarptautine teise turi užtikrinta ekonominių siūlymų konkurencija, ir tai visiškai atitinka Pasaulio prekybos organizacijos taisykles.

JAV valdžios institucijos, „Nord Stream 2“ projektą vertinančios itin neigiamai, svarsto įvairias atoveikio jo įgyvendinimui priemones, įskaitant sankcijas jo dalyviams.

Vienintelis šį projektą vystančios, Šveicarijoje registruotos bendrovės „Nord Stream 2“ akcininkas yra Rusijos koncernas „Gazprom“, o jo partneriai jame – Vokietijos „Wintershall“ bei „Uniper“, Austrijos OMV, Prancūzijos „Engie“, Didžiosios Britanijos ir Nyderlandų „Dutch Shell“ – yra finansavimo dalininkai ir būsimos naudos gavėjai. Be to, kelios Vokietijos bendrovės įgyvendina „Nord Stream 2“ prijungimo prie Vokietijos dujotiekių tinklo projektus.

Rusija Europai aktyviai peršamą antrąjį dujotiekį per Baltijos jūrą iki Vokietijos tikisi nutiesti iki 2020 metų pradžios. 55 mlrd. kubinių metrų metinio pralaidumo vamzdynas padvigubintų šio rusiškų dujų eksporto koridoriaus pajėgumą ir leistų eliminuoti Ukrainą kaip jų tranzito valstybę.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Hahaha

Kai rusams atsibodo tas jankiu sudas,grasinimai ,aš manau tą Amerika greitai grąžins indėnams,nes ten nebebus kam daugiau gyventi, to jankiu sukriosialiai nori karo ,tai bus pirmas karas Amerikoj ir paskutinis

SUSIJUSIOS NAUJIENOS