Rusija neigia pranešimą apie apsikeitimą kaliniais, tarp kurių minimas A. Navalnas | kl.lt

RUSIJA NEIGIA PRANEŠIMĄ APIE APSIKEITIMĄ KALINIAIS, TARP KURIŲ MINIMAS A. NAVALNAS

  • 4

Rusija trečiadienį atmetė JAV žiniasklaidos pranešimą apie galimą Maskvos ir Vakarų šalių apsikeitimą kaliniais, susijusį su įkalintais disidentais, tokiais kaip Aleksejus Navalnas, ir pavadino jį spekuliacija.

Laikraštis „The Wall Street Journal“, cituodamas neįvardytus Vakarų pareigūnus, pranešė, kad gali būti sudarytas daugiašalis susitarimas, pagal kurį būtų apsikeista Vakarų šalyse kalinamais rusais ir Rusijoje kalinamais vakariečiais, taip pat įkalintais disidentais, tokiais kaip A. Navalnas.

„The Wall Street Journal“ informacija apie tai, kad A. Navalnas įtrauktas į apsikeitimo kaliniais su JAV sąrašus, yra spekuliacija“, – Rusijos valstybinei žiniasklaidai sakė Užsienio reikalų ministerijos atstovė Marija Zacharova.

Rusijos opozicijos veikėjas A. Navalnas atlieka 19 metų laisvės atėmimo bausmę liūdnai pagarsėjusioje įkalinimo įstaigoje netoli Maskvos.

JAV laikraštis teigė, kad Maskva yra suinteresuota susigrąžinti Vadimą Krasikovą, kurį Vokietija nuteisė kalėti iki gyvos galvos už čečėnų sukilėlių lyderio Zelimchano Changošvilio nužudymą centriniame Berlyno parke 2019 metais.

Berlynas nusprendė, kad V. Krasikovas dirbo Rusijos saugumo tarnyboms, o Maskva tvirtino, kad jis nekaltas.

Laikraštis teigė, kad Maskva iškėlė jo bylą derybose dėl apsikeitimo kaliniais, JAV stengiantis išlaisvinti tokius Rusijoje laikomus amerikiečius kaip „The Wall Street Journal“ žurnalistas Evanas Gershkovichas (Evanas Gerškovičas) ir buvęs jūrų pėstininkas Paulas Whelanas (Polas Vilanas).

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Paritetas

Nėra Assange'o - nebus ir Navalnyjo

Zagornas

Zavalilsia navalnas pod fanfary na vsiu katušku

Q

Navalnas ne politinis , - jis kuoktelėjes .
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS