Rusija nežada keisti savo elgesio dėl geresnių ryšių su Jungtine Karalyste | kl.lt

RUSIJA NEŽADA KEISTI SAVO ELGESIO DĖL GERESNIŲ RYŠIŲ SU JUNGTINE KARALYSTE

  • 1

Rusija neketina keisti savo elgesio, kad užsitikrintų geresnius santykius su Didžiąja Britanija, penktadienį pareiškė Kremliaus atstovas Dmitrijus Peskovas.

„Ne, elgesio mes nekeisime. Nes vienintelis dalykas, kurio nori Rusija – abipusiai naudingi mūsų santykiai, paremti atsižvelgimu į vieni kitų interesus. Ir toks elgesys visiškai nėra smerktinas“, – D. Peskovas sakė per spaudos konferenciją, surengtą Sankt Peterburge vykstančio ekonomikos forumo kuluaruose.

Kremliaus atstovas pabrėžė, kad „kitokie pasireiškimai kenkia dvišaliams santykiams“.

„Ir matome pasekmes, konkrečiai – kokia šiuo metu yra Rusijos ir Britanijos santykių būklė“, – sakė D. Peskovas.

Ketvirtadienį Jungtinės Karalystės premjerės Theresos May (Terezos Mei) atstovė pareiškė, kad atkurti santykius su Rusija būtų įmanoma tik tuo atveju, jei Maskva pakeistų savo elgesį.

„Su Rusija kitokius santykius galime turėti, tik jei ji pakeis savo elgesį“, – sakė premjerės atstovė. Ji pabrėžė, kad pernai įvykdytas buvusio rusų šnipo apnuodijimas JK Solsberio mieste buvo „nusikalstamas aktas“.

Tokia JK pozicija paskelbta netrukus po to, kai Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas pareiškė, kad Maskvai ir Londonui vertėtų susitaikyti po buvusio rusų šnipo Sergejaus Skripalio apnuodijimo.

„Būtina pagaliau užversti šį puslapį, susijusį su šnipais ir pasikėsinimais nužudyti“, – Sankt Peterburge sakė V. Putinas.

„Aiškiai sakėme, kad Rusijos agresijos ir destabilizuojančio elgesio modelis kenkia jos tvirtinimui, jog ji yra atsakinga tarptautinė partnerė“, – teigė JK premjerės atstovė.

„Ir toliau bendradarbiausime su Rusija tarptautinio saugumo klausimais, nes tai yra JK nacionalinis interesas“, – sakė ji.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

LT

Kam įdomūs tie mikimauzeriai amerikonai.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS