Rusija nuteisė ukrainietį kalėti 18 metų dėl sprogdinimo sąmokslo | kl.lt

RUSIJA NUTEISĖ UKRAINIETĮ KALĖTI 18 METŲ DĖL SPROGDINIMO SĄMOKSLO

  • 0

Rusija ketvirtadienį nuteisė ukrainietį kalėti 18 metų už bandymą susprogdinti pastatus Maskvos pajėgų kontroliuojamame Melitopolyje per sąmokslą, kurį, anot rusų, organizavo Kyjivas, pranešė valstybinė žiniasklaida.

Rusijos Rostovo prie Dono pietinės apygardos karinis teismas pripažino Dmitrijų Golubevą kaltu dėl praėjusių metų rugpjūtį Melitopolyje įvykdyto sprogdinimo ir dar dviejų bandymų surengti panašius išpuolius, pranešė Rusijos valstybinė žiniasklaida. Jam buvo pareikšti kaltinimai tarptautiniu terorizmu.

Rusijos pajėgos užėmė šį Pietų Ukrainos miestą pirmąją savaitę po to, kai pernai buvo pradėta plataus masto invazija.

Prokurorai teigė, kad D. Golubevas padėjo sprogstamąjį įtaisą prie įėjimo į regioninės kelių policijos būstinės pastatą. Driokstelėjęs sprogimas smarkiai apgadino pastatą.

Rusijos federalinė saugumo tarnyba (FSB) pranešė, kad užkirto kelią dar dviem sprogdintojų išpuoliams. Vienas iš jų esą buvo suplanuotas Melitopolyje esančiame vyriausybės pastate, o kitą neva buvo ketinama surengti kelyje, kuriuo važinėja Maskvos paskirti pareigūnai.

Pranešimų apie nukentėjusiuosius per incidentus nebuvo.

Rusija teigė, kad D. Golubevą užverbavo Ukrainos slaptosios tarnybos, kurios jį mokiusios, kaip gaminti ir detonuoti sprogstamuosius užtaisus, ir tiekusios medžiagas.

Pasak Rusijos verslo laikraščio „Kommersant“, teismo proceso metu D. Golubevas prisipažino padėjęs sprogmenis, tačiau atmetė kaltinimus tarptautiniu terorizmu.

„Aš esu ukrainietis, gyniau Ukrainą“, – laikraštis citavo jo žodžius teismui.

Kyjivas kol kas nekomentavo šio Rusijos teismo nuosprendžio.

Per 21 mėnesį trunkantį konfliktą Maskvos kontroliuojamose Ukrainos dalyse buvo pasikėsinta į kelių Rusijos paskirtų pareigūnų gyvybes arba jie buvo nužudyti.

Kyjivas kartais pripažindavo, kad prisidėjo prie įvairių išpuolių, nors Ukrainos pareigūnai taip pat dažnai nurodo, kad už tai atsakingos vietos pasipriešinimo grupės arba kad išpuoliai buvo Rusijos vidaus konflikto rezultatas.

Gairės: Rusija, karas Ukrainoje, Rusijos teismas, nuteisė ukrainietį
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS