Rusija paskelbė sankcijas 384 Japonijos įstatymų leidėjams | kl.lt

RUSIJA PASKELBĖ SANKCIJAS 384 JAPONIJOS ĮSTATYMŲ LEIDĖJAMS

Penktadienį Rusija, reaguodama į tai, kad Tokijas prisijungė prie tarptautinių sankcijų Maskvai dėl Ukrainos, uždraudė 384 Japonijos įstatymų leidėjams atvykti į savo teritoriją.

Rusijos užsienio reikalų ministerija įtraukė parlamentarus į juodąjį sąrašą ir išvardijo juos savo tinklalapyje bei apkaltino „užėmus nedraugišką, antirusišką poziciją ypač reiškiant nepagrįstus kaltinimus mūsų šaliai dėl specialiosios karinės operacijos Ukrainoje“.

Liepos 1 d. Rusija paskelbė dekretą, kuriuo Japonijos akcijų paketas naftos ir dujų projekte „Sachalinas-2“ Rusijos Tolimuosiuose Rytuose esančioje Sachalino saloje perleidžiamas Rusijos operatoriui. Didžioji dalis projekto suskystintų gamtinių dujų (SGD) produkcijos iki šiol buvo tiekiama Japonijai. Tokijas anksčiau nurodė, kad tikisi išlaikyti savo akcijų paketą, ir sakė, jog dalyvavimas projekte yra būtinas Japonijos energetiniam saugumui, nes šalis labai priklausoma nuo iškastinio kuro importo. Maždaug 8 proc. Japonijos SGD importo iki šiol atkeliaudavo iš Rusijos.

Gegužę Rusijos užsienio reikalų ministerija pranešė uždraudusi atvykti kelioms dešimtims Japonijos pareigūnų, įskaitant ministrą pirmininką Fumio Kishida, nes Tokijas prisijungė prie tarptautinių sankcijų Maskvai dėl jos karinės kampanijos Ukrainoje.

 

Gairės: karas Ukrainoje, Rusijos URM, sankcijos Japonijos įstatymų leidėjams
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS