Rusija paskelbė sankcijas TBT prokurorui, JK ministrams | kl.lt

RUSIJA PASKELBĖ SANKCIJAS TBT PROKURORUI, JK MINISTRAMS

  • 0

Rusija penktadienį paskelbė sankcijas Tarptautinio Baudžiamojo Teismo (TBT) prokurorui, kuris siekia suimti prezidentą Vladimirą Putiną, ir Jungtinės Karalystės (JK) ministrams, kurie tvirtai prieštarauja Maskvos puolimui Ukrainoje.

Praėjus beveik pusantrų metų nuo konflikto Ukrainoje pradžios, užsienio reikalų ministerija pasmerkė „nepajudinamą Londono karinę paramą“ Kyjivui ir „agresyvų... priešiškos antirusiškos politikos įgyvendinimą“.

TBT prokuroras Karimas Khanas (Karimas Chanas), kuris yra britas, kovą išdavė V. Putino arešto orderį dėl kaltinimo neteisėtai deportavus ukrainiečių vaikus.

Rusija, kuri nėra TBT narė, V. Putino arešto orderį vadina niekiniu.

Gegužę TBT pareiškė, kad jo nesutrikdė tai, kad Rusija įtraukė prokurorą K. Khaną į ieškomų asmenų sąrašą, Teismui išdavus V. Putino arešto orderį.

Į Rusijos sankcijų, nukreiptų prieš JK piliečius, sąrašą buvo įtraukti iš viso 54 asmenys, pranešė Rusija.

Tarp jų yra JK sporto ministrė Lucy Frazer (Liusi Freizer), „aktyviai siekianti tarptautinės sporto izoliacijos Rusijai, ir JK jaunesnioji gynybos ministrė Annabel Goldie (Anabel Goldi), atsakinga už ginklų tiekimą Ukrainai“, rašoma Rusijos URM pranešime.

Sankcijos taip pat paskelbtos BBC, „The Guardian“ ir „The Daily Telegraph“ žurnalistams britams, kuriuos Maskva kaltina „dalyvaujant skleidžiant melagingą informaciją“ apie Rusiją ir „remiant Kyjivo informacinę ir propagandinę veiklą“.

Nuo konflikto Ukrainoje pradžios 2022 metų vasarį Londonas buvo ir tebėra vienas pagrindinių Kyjivo finansinių ir karinių rėmėjų.

Gairės: Rusija, karas Ukrainoje, TBT prokuroras, paskelbė sankcijas
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS