Rusija perima vieno Arkties naftos telkinio akcijas iš valdytojų užsienyje | kl.lt

RUSIJA PERIMA VIENO ARKTIES NAFTOS TELKINIO AKCIJAS IŠ VALDYTOJŲ UŽSIENYJE

Rusija antradienį paskelbė apie tolesnius žingsnius perimant užsienio valdomas energijos projektų akcijas ir sakė, kad išpirks vieno Arkties naftos telkinio akcijas, dabar priklausančias prancūzų ir norvegų kompanijoms.

Rusijos vyriausybė sakė pritarusi pasiūlymui šalies naftos kompanijai „Zarubežneft“ išpirkti prancūzų „TotalEnergies“ ir norvegų „Equinor“ akcijas projekte „Charjaga“. Tuo būdu „Zarubežneft“ turės 90 proc. projekto akcijų; likusios priklauso kitai rusų kompanijai.

Projektas „Charjaga“ vykdomas pagal susitarimą dalytis produkcija, o „Zarubežneft“ veikia kaip operatorė. Finansinės sąlygos ir kitos sandorių detalės neskelbiamos.

Rusijai užpuolus Ukrainą, nemažai užsienio kompanijų traukiasi iš Rusijos rinkos.

Birželio 30 dieną Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas pasirašė įsakymą dėl didelio naftos ir dujų projekto, iš dalies priklausiusio „Shell“ ir dviem japonų kompanijoms, visiškos kontrolės perdavimo naujai įkurtai rusų firmai.

Naujoji kompanija perima „Sakhalin Energy Investment Co.“, kurios beveik 50 proc. kontroliavo britų milžinė „Shell“ ir Japonijoje įsikūrusios „Mitsui“ bei „Mitsubishi“.

 

 

Gairės: Rusija, Norvegija, karas Ukrainoje, Arkties naftos telkinys, akcijos
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS