Rusija pradėjo administracinę procedūrą prieš „Facebook“ ir „Twitter“ | kl.lt

RUSIJA PRADĖJO ADMINISTRACINĘ PROCEDŪRĄ PRIEŠ „FACEBOOK“ IR „TWITTER“

  • 0

Rusijos visuomenės informavimo ir ryšių priežiūros tarnyba „Roskomnadzor“ iškėlė administracinę bylą prieš „Facebook“ ir „Twitter“ dėl to, kad bendrovės neva nesilaikė šalies informacijos įstatymų, rašo CNBC.

Jei bendrovės toliau atsisakys laikytis reikalavimų, joms gresia „net“ 5 tūkst. rublių (66,27 euro) bauda.

Reguliuotojas „Roskomnadzor“ pirmadienį pareiškė, kad „Facebook“ ir „Twitter“ nepaaiškino, kaip ir kada jie pradės laikytis įstatymų, kuriais reikalaujama, kad socialiniai tinklai saugotų Rusijos vartotojų privačius duomenis Rusijoje esančiuose serveriuose.

„Bendrovės, valdančios „Facebook“ ir „Twitter“, tik formaliai atsakė į mūsų reikalavimus patvirtinti, kad Rusijos vartotojų privatūs duomenys bus saugomi Rusijoje“, - CNBC tikino „Roskomnadzor“ atstovai.

„Tačiau jų („Facebook“ ir „Twitter“) atsakymai neatskleidė konkrečių detalių apie įstatymo įvykdymą ar datą, kada reikalavimai bus įvykdyti“, - sakė „Roskomnadzor“ atstovai, pridurdami: „Atsižvelgiant į tai, nuo pirmadienio „Roskomnadzor“ pradeda administracinę procedūrą prieš abi bendroves“.

Jei „Facebook“ ir „Twitter“ ignoruos „Roskomnadzor“ reikalavimus, joms gresia 5 tūkst. rublių bauda, naujienų agentūrai „Interfax“ sakė „Roskomnadzor“ vadovas Aleksandras Žarovas.

Rusija pastaraisiais metais griežtina interneto kontrolės įstatymus, įpareigodama paieškos variklius cenzūruoti tam tikras svetaines, susirašinėjimo programėles atskleisti savo šifravimo raktus, o socialinius tinklus - saugoti rusų privačius duomenis vietiniuose serveriuose.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS