Rusija surengė pratybas Afganistano pasienyje: teigiama, kad šaudė dieną ir naktį | kl.lt

RUSIJA SURENGĖ PRATYBAS AFGANISTANO PASIENYJE: TEIGIAMA, KAD ŠAUDĖ DIENĄ IR NAKTĮ

  • 1

JAV išvedus paskutinius karius iš Afganistano, Rusijos tankai surengė šaudymo pratybas kaimyniniame Tadžikistane Centrinėje Azijoje. T-72 kovinių tankų įgulos kalnuose pasienyje su Afganistanu šaudė dieną ir naktį, pranešė Rusijos karinės pajėgos, kuriomis remiasi agentūra „Interfax“. Kariai, be kita ko, mokėsi šaudyti kulkosvaidžiais į judančius taikinius.

Rusija buvusioje sovietinėje respublikoje Tadžikistane turi didžiausią savo užsienio karinę bazę. Užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas yra įspėjęs, kad valdžios pasikeitimas Afganistane gali atsiliepti sąjungininkų saugumo padėčiai Centrinėje Azijoje. Nuo to esą priklauso ir pietinės Rusijos sienos saugumas.

Naktį į antradienį paskutinis JAV karinis lėktuvas paliko Afganistano Kabulo oro uostą. Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas apkaltino JAV per 20 metų trukusią savo karinę misiją nieko nepasiekus ir palikus tik tragedijas. „Rezultatas yra nulinis, o gal net neigiamas“, – sakė jis.

Rusijos Afganistano diasporos centro duomenimis, apie 1 000 afganistaniečių turi dokumentus, kad galėtų atvykti į Rusiją. Praėjusią savaitę rusų kariai keturiais transportiniais lėktuvais iš Afganistano išskraidino per 500 įvairių šalių žmonių. Daugiau skrydžių kol kas neplanuojama.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

???

Matyt toks šaudymas labai išgąsdino mūsų pasieniečius, ir nedavė jiems ramiai miegoti?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS