Rusija tvirtina nesurengusi kiberatakos prieš JAV | kl.lt

RUSIJA TVIRTINA NESURENGUSI KIBERATAKOS PRIEŠ JAV

Kremlius pirmadienį paneigė bet kokį Rusijos vaidmenį pastarojo meto kibernetinėse atakose prieš Jungtines Valstijas ir sakė, kad Amerikos kaltinimams, esą Maskva atsakinga už didelio masto saugumo pažeidimą, trūksta įrodymų.

JAV įstatymų leidėjai praėjusį savaitgalį paragino griežtai reaguoti į didelio masto kibernetinę ataką prieš federalinės vyriausybės institucijas ir kritikavo kadenciją baigiančio prezidento Donaldo Trumpo nenorą pripažinti, kad už įsilaužimą atsakinga Rusija.   

Rusijos prezidento Vladimiro Putino atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas pareiškė, kad viešos diskusijos Vašingtone apie įsilaužimus „neturi su mumis nieko bendra“. 

„Rusija nesusijusi su šiomis atakomis“, – sakė D. Peskovas žurnalistams Maskvoje. 

Programišiai įsilaužė į sistemas per Teksase įsikūrusios technologijų bendrovės „SolarWinds“ programinę įrangą.

Per incidentą buvo paveikta virtinė JAV federalinės vyriausybės institucijų, tarp jų Iždo departamentas, taip pat daug kitų kitus taikinių visame pasaulyje. Kibernetinio saugumo ekspertų teigimu, atakos poveikis gali pasireikšti labai plačiai, o jį išsiaiškinti gali prireikti ne vieno mėnesio.

„Bet kokie kaltinimai dėl Rusijos dalyvavimo yra absoliučiai nepagrįsti ir yra aklos rusofobijos tąsa“, – sakė D. Peskovas.

Kremlius anksčiau paneigė JAV kaltinimus, kad rusų žvalgyba atsakinga už kibernetines atakas prieš Ukrainos elektros tinklus, Prancūzijos 2017 metų rinkimus, 2018-ųjų žiemos olimpines žaidynes.

Gairės: Rusija, JAV, kiberataka
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Petras

O tai ruskiai nors kada nors prisipažino patys dėl savo niekšybių?? Netgi įsprausti į kampą su akivaizdžiais įrodymais, jie visad viską neigia

SUSIJUSIOS NAUJIENOS