Rusija uždraudė atvykti J. Bideno broliams ir seseriai, JAV senatoriams | kl.lt

RUSIJA UŽDRAUDĖ ATVYKTI J. BIDENO BROLIAMS IR SESERIAI, JAV SENATORIAMS

  • 0

Reaguodama į Vašingtono sankcijas, paskelbtas dėl Kremliaus invazijos į Ukrainą, Rusija penktadienį pareiškė uždraudusi atvykti į šalį 200 JAV piliečių, įskaitant prezidento Joe Bideno (Džo Baideno) brolius ir seserį, taip pat kelis senatorius.

Užsienio reikalų ministerija pareiškė, kad 200 JAV piliečių sąraše yra pareigūnų ir įstatymų leidėjų, jų artimų giminaičių, įmonių vadovų ir ekspertų, „dalyvaujančių skatinant rusofobišką kampaniją ir remiant Kyjivo režimą“.

Į sąrašą įtraukti, be kita ko, J. Bideno broliai Jamesas (Džeimsas) ir Francis (Frensis), taip pat JAV prezidento sesuo Valerie (Valeri), Baltųjų rūmų spaudos sekretorė Karine Jean-Pierre (Karin Žan Pjer) ir JAV senatoriai Bernie Sandersas (Bernis Sandersas) bei Elizabeth Warren (Elizabet Voren).

Į „juodąjį sąrašą“ taip pat pateko JAV rašytoja ir Rusijos ekspertė Anne Applebaum (En Eplbaum), politikos leidinio „Politico“ vyriausiasis redaktorius Matthew Kaminski (Metju Kaminskis) ir JAV Atstovų Rūmų pirmininkės Nancy Pelosi (Nensi Pelouzi) vyras Paulas Pelosi (Polas Pelouzis).

Vakarų sostinės, įskaitant Vašingtoną, Rusijai dėl jos pradėto karo provakarietiškoje Ukrainoje paskelbė virtinę precedento neturinčių sankcijų.

Rusija ėmėsi atsakomųjų veiksmų ir jau uždraudė atvykti į šalį daugiau kaip 1 tūkst. JAV piliečių, įskaitant Holivudo aktorius Beną Stillerį (Beną Stilerį) ir Seaną Penną (Šoną Peną).

Gairės: Rusija, sankcijos, Joe Bidenas, karas Ukrainoje, JAV piliečiai
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS