Rusija vėl nukėlė atsijungimo nuo pasaulinio interneto pratybas | kl.lt

RUSIJA VĖL NUKĖLĖ ATSIJUNGIMO NUO PASAULINIO INTERNETO PRATYBAS

  • 0

Rusijos Skaitmeninės plėtros, ryšių ir masinių komunikacijų ministerija paskelbė, kad rugsėjo 20 d. jai vėl nepavyko surengti mokymų, kaip rusiškasis interneto segmentas galėtų būti izoliuotas nuo likusio pasaulio.

Kaip pranešė newsru.com, kad vėl vyksta specialaus projekto „Informacinis saugumas“ tobulinimo darbai. Pratybos nukeltos jau trečią kartą.

Šis projektas yra dalis priemonių, numatytų „Suverenaus Runeto“ įstatyme. Vienas esminių jo tikslų – sukurti autonomišką rusišką tinklą, izoliuotą nuo pasaulinio interneto.

Pirmuosius internetinės saviizoliacijos bandymus Rusija atliko praėjusių metų gruodžio 23 d. Jų metu buvo stebimos mobiliųjų operatorių komunikacijos, įvesta trumpųjų žinučių siuntimo kontrolė ir stengtasi operatyviai nustatyti abonentų buvimo vietas. Tuo metu skelbta, kad jie praėjo sėkmingai.

Oficiali Maskvos pozicija grindžiama poreikiu apsaugoti skaitmenines šalies komunikacijas, tačiau kritikai teigia, kad vienintelis „Suverenaus Runeto“ tikslas yra totalinė tinklų kontrolė ir galimybė „atjungti“ vartotojus Rusijoje nuo likusio pasaulio.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS