Rusijoje įkalinta už tariamą ekstremizmą teisiama A. Navalno bendražygė | kl.lt

RUSIJOJE ĮKALINTA UŽ TARIAMĄ EKSTREMIZMĄ TEISIAMA A. NAVALNO BENDRAŽYGĖ

  • 4

Rusija įkalino šalies opozicijos lyderio Aleksejaus Navalno sąjungininkę, teisiamą dėl įtariamo ekstremizmo, pirmadienį pranešė jos bendražygiai.

Ksenijai Fadejevai, kuri vadovavo dabar uždrausto A. Navalno Kovos su korupcija fondo (FBK) politiniam biurui Sibire esančiame Tomsko mieste, gresia iki 12 metų kalėjimo, jei ji bus nuteista.

Iki šiol K. Fadejevai buvo taikytas namų areštas. 2022 metų sausį ji buvo įtraukta į Rusijos teroristų sąrašą, o rugpjūtį stojo prieš teismą.

Maskva naudojasi įstatymais dėl teroristinių ir ekstremistinių organizacijų, siekdama savo kritikams, įskaitant A. Navalną ir jo svarbiausius bendražygius, skirti ilgas laisvės atėmimo bausmes.

„Ksenija Fadejeva buvo pasiųsta į kalėjimą“, – socialiniuose tinkluose pranešė A. Navalno komanda.

Bylą nagrinėjantis teisėjas sutiko su prokuratūra, kuri teigė, kad namų areštas yra per švelni kardomoji priemonė, pirmadienį sakė K. Fadejevos kolega Andrejus Fatejevas.

2020 metais K. Fadejeva kartu su kitais nepriklausomais aktyvistais Sibire buvo išrinkta į Tomsko miesto tarybą. Tai įvyko praėjus kelioms savaitėms po to, kai A. Navalnas buvo apnuodytas, anot gydytojų, nervus paralyžiuojančia medžiaga „Novičiok“, kai buvo atvykęs į rinkimų kampaniją šiame mieste.

Pats A. Navalnas šiuo metu atlieka 19 metų laisvės atėmimo bausmę, taip pat dėl kaltinimų ekstremizmu.

2021 metais Rusija A. Navalno organizaciją paskelbė ekstremistine ir ėmėsi negailestingo teisinio susidorojimo su tais jo bendražygiais, kurie atsisakė bėgti iš šalies.

Ši kampanija dar suintensyvėjo po to, kai Maskva praėjusių metų vasarį pradėjo puolimą Ukrainoje.

Žmogaus teisių grupė „Memorial“, kurią Rusija taip pat yra likvidavusi, pirmadienį pareiškė, kad K. Fadejeva yra politinė kalinė.

A. Navalno komanda teigė, kad K. Fadejeva vadovavo korupcijos regione tyrimams, nušvietė visuomenės problemas ir „užsiėmė teisėta politine veikla“.

„Ksenija turėtų būti laisva“, – sakoma komandos pranešime socialiniuose tinkluose.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

O kuo

jos "ekstremizmas" skiriasi nuo "musiskiu" - ciuozejos,balerinos,mokytojos? Kodel jos "tariamas",o cia - jau ne!?

cia panasei kaip garliavos istorija

butinai reikejo suvirskint visus....arba tie antivakceriai prie seimo... kraujas is nosies bet juos irgi butinai reikejo isprovokuot a paskuj suvirskint.... gerove jum ne rusija cia nieks nesicackins su jumis bus nurodimas is sponsoriu surinks visa gimine ir netik ka nuteis uz tai kad kitaip nei lanzbegis nurode galvojat bet net ritaikys priverstini medikamentini gydima...lietuviska demo kratija tai tokia baisi aferistu gerove ir bankomatu laisve kad nuo geroves paverge zmones kekviena diena skandinasi kariasi ...paskaitykit krminalines suvestines ir jei vakcina smegenu nepapjove tikrai sunerimsit..

NORĖČIAU PAŽIŪRĖTI...

Kaip pasielgtu landsberginė chunta su Lietuvos piliečiu, kuris akivaizdžiai organizuotų valstybėje perversmą. Čia jau toks režimas, kad baisesnį jau sunku įsivaizduoti. Tik už išsakytą kitokią nuomonę - jau esi Tautos priešas ir sudarai "grėsmę" jos saugumui...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS