Rusijos ambasadorius: JAV pareiškimai apie Maskvos ketinimus – informacinio karo dalis | kl.lt

RUSIJOS AMBASADORIUS: JAV PAREIŠKIMAI APIE MASKVOS KETINIMUS – INFORMACINIO KARO DALIS

  • 8

JAV pareiškimai, kad Maskva rengiasi įsiveržti į Ukrainą, taip pat ir su „svetima vėliava“, yra informacinio karo prieš Rusiją dalis, pareiškė Rusijos ambasadorius Vašingtone Anatolijus Antonovas.

„Raginame Jungtines Valstijas nevaidinti scenų patikliems žmonėms. Regis, pasakojimais apie Rusijos operacijas su „svetima vėliava“ siekiama susikurti alibi galimoms Ukrainos ginkluotųjų pajėgų operacijoms prieš Donbasą“, – pareiškė diplomatas, atsakydamas į amerikietiškojo leidinio „Newsweek“ klausimą.

Jis pabrėžė: „Su visa atsakomybe noriu užtikrinti „Newsweek“ skaitytojus, kad Rusija nesiruošia nieko pulti. Mums reikia gerų kaimyninių santykių su broliška ukrainiečių tauta.“

Ambasadorius pažymėjo, kad Maskvą „neramina JAV pozicija dėl su Ukraina susijusios padėties“.

Jis priminė, kad abiejų šalių prezidentai susitikime Ženevoje sutarė, jog Minsko susitarimai turėtų tapti pagrindu sprendžiant padėtį Rytų Ukrainoje.

„Mūsų bendra užduotis – priversti Kijevą vykdyti savo įsipareigojimus, sėsti prie derybų stalo su DLR ir LLR atstovais ir dėl visko susitarti taikiai,“ – pabrėžė A. Antonovas.

Jis pažymėjo, kad „dabartiniai amerikiečių veiksmai pumpuoti ginklus į Ukrainą“ yra „klaidingi ir itin pavojingi“.

„Taigi Jungtinės Valstijos pataikauja nacionalistų grupuotei Kijeve, kuri daro viską, kad rusakalbiai gyventojai taptų persekiojama mažuma etnokratinėje valstybėje“, – pareiškė Rusijos ambasadorius.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

O varge

Nu kodėl Jūs, klumpakojai tokie Debilai ? Kodėl ??

pilietis

Kariuomenę sutelkę prie Ukrainos sienos, Kremlius šaukia - esame savo teritorijoje ką norime tą galime daryti. Dėl to visiems aišku, kad jokios taikos Rusija nesiekia, tik laukia patogaus momento užpulti Ukrainą.

Kacapėliai,

neverkit pas beržą.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS