Rusijos teismas nuteisė kalėti prieš karą protestavusią televizijos žurnalistę | kl.lt

RUSIJOS TEISMAS NUTEISĖ KALĖTI PRIEŠ KARĄ PROTESTAVUSIĄ TELEVIZIJOS ŽURNALISTĘ

  • 0

Rusijos teismas trečiadienį už akių skyrė pusdevintų metų kalėjimo bausmę buvusiai valstybinės televizijos žurnalistei Marinai Ovsianikovai, kuri per tiesioginę transliaciją protestavo prieš prezidento Vladimiro Putino karą Ukrainoje.

Ji pripažinta kalta esą melagingos informacijos apie Rusijos ginkluotąsias pajėgas skleidimu.

„The court sentenced Ovsyannikova to eight years and six months' imprisonment, to be served in a general regime penal colony," the Moscow prosecutor's office said.

„Teismas Ovsianikovai skyrė aštuonerių metų ir šešių mėnesių laisvės atėmimo bausmę, ją atliekant bendrojo režimo pataisos darbų kolonijoje“, – pranešė Maskvos prokuratūra.

45-erių M. Ovsianikova, tuomet valstybinės televizijos „Pervyj kanal“ redaktorė, išgarsėjo pernai kovą dėl tiesioginiame eteryje, per žiūrimiausią vakaro žinių laidą „Vremia“, surengtos protesto akcijos prieš V. Putino pradėtą karą Ukrainoje. Ji įsiveržė į studiją, laikydama plakatą su anglišku užrašu „No War“ („Karui – ne“).

Padariau labai sunkų, bet vienintelį teisingą moralinį pasirinkimą savo gyvenime ir už jį jau sumokėjau pakankamai didelę kainą.

Po to ji metė darbą, išvyko iš Rusijos ir kelis mėnesius dirbo Vokietijoje. Tačiau po to grįžo į Rusiją ir toliau dalyvavo antikarinėse akcijose. Ji tris kartus buvo nubausta pagal straipsnį dėl kariuomenės „diskreditavimo“, skelbia nepriklausoma Rusijos naujienų svetainė „Mediazona“.

2022 metų rugpjūtį jai buvo iškelta baudžiamoji byla „dėl melagienų“ – dėl plakato, kuriame buvo pateikta informacija apie Ukrainoje nužudytų vaikų skaičių. M. Ovsianikovai buvo skirtas namų areštas, tačiau ji su 11-mete dukra pabėgo į Prancūziją.

Antradienį paskelbtame pareiškime ji pavadino jai pateiktus kaltinimus absurdiškais ir politiškai motyvuotais.

„Jie nusprendė mane nuplakti už tai, kad nebijau ir vadinu dalykus jų tikraisiais vardais“, – sakė ji.

„Žinoma, aš nepripažįstu savo kaltės. Ir neneigiu jokių savo žodžių. Padariau labai sunkų, bet vienintelį teisingą moralinį pasirinkimą savo gyvenime ir už jį jau sumokėjau pakankamai didelę kainą“, – sakė M. Ovsianikova.

Pernai vasarį pasiuntusi kariuomenę į Ukrainą, Maskva priėmė įstatymus, numatančius įkalinimo iki 15 metų bausmes už informacijos apie ginkluotąsias pajėgas, kurią valdžia laiko melaginga, skleidimą.

Gairės: Rusija, nuteisė žurnalistę, protestavo prieš karą, Marina Ovsianikova, karas Ukrainoje
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS