Rusijos teismas rašytoją D. Gluchovskį už akių nuteisė 8 metus kalėti | kl.lt

RUSIJOS TEISMAS RAŠYTOJĄ D. GLUCHOVSKĮ UŽ AKIŲ NUTEISĖ 8 METUS KALĖTI

  • 0

Rusijos teismas rašytoją Dmitrijų Gluchovskį už akių nuteisė aštuonerius metus kalėti, pirmadienį pranešė nepriklausoma naujienų svetainė „Mediazona“.

Jis nuteistas dėl kaltinimų „melagienų“ apie kariuomenę skleidimu.

Griežto Rusijos prezidento Vladimiro Putino režimo kritiko, parašiusio postapokaliptinių knygų seriją „Metro 2033“, byla buvo nagrinėjama už akių – jis Rusijoje nebegyvena ilgiau kaip metus.

Baudžiamojon atsakomybėn jis buvo patrauktas dėl savo publikacijų socialiniuose tinkluose apie Maskvos invaziją į Ukrainą.

„Putinas gauna tai, ko nori: anabiozės apimtą šalį, kurią gali valdyti tol, kol stovi ant kojų. Taip, ji bus skurdi ir atsilikusi, bet jos piliečiai bus bebalsiai ir nuolankūs, jie negalės lyginti savo trumpo ir vargingo gyvenimo su kitų šalių žmonių gyvenimu, nes ši užburta karalystė bus saugiai atkirsta nuo viso pasaulio. Ir tai, kad po jo mirties tokia šalis neišvengiamai subyrės, atrodo, jo netrikdo. Putinas laimės karą prieš Rusiją, net jei pralaimės karą su Ukraina“, – rašoma viename iš D. Gluchovskio pranešimų.

Nuo praėjusių metų, kai prasidėjo karas Ukrainoje, Kremlius deda vis daugiau pastangų, kad nutildytų nepritarimą karui ir V. Putino vadovavimui.

„Melagienų“ apie Rusijos kariuomenę skleidimas Rusijoje tapo baudžiamuoju nusikaltimu praėjus savaitei po invazijos pradžios 2022 metų vasarį. Pareigūnai šiuo įstatymu naudojasi, kad susidorotų su visais, kurie pasisako prieš karą arba nukrypsta nuo oficialaus jo naratyvo.

Gairės: karas Ukrainoje, Dmitrijus Gluchovskis, melagienos
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS