Rusų sopranas A. Netrebko pasmerkė karą Ukrainoje ir gegužę vėl sugrįš į sceną | kl.lt

RUSŲ SOPRANAS A. NETREBKO PASMERKĖ KARĄ UKRAINOJE IR GEGUŽĘ VĖL SUGRĮŠ Į SCENĄ

Pasaulinio garso rusų sopranas Ana Netrebko trečiadienį pasmerkė Ukrainoje vykstantį karą ir pranešė apie savo sugrįžimą į sceną, kai anksčiau sulaukė kritikos dėl artimų ryšių su Kremliumi ir tapo nepageidaujama Vakarų šalių koncertų salėse.

Daugeliui Rusijos menininkų patiriant spaudimą viešai pasmerkti Vladimiro Putino invaziją arba rizikuojant prarasti kontraktus, A. Netrebko – viena žinomiausių pasaulio operos dainininkių – socialiniame tinkle „Facebook“ pareiškė norinti aiškiai pasakyti, kad nepalaiko prezidento Vladimiro Putino.

„Aš atvirai smerkiu karą prieš Ukrainą ir mintimis esu su šio karo aukomis ir jų šeimomis“, – parašė ji.

50-metės A. Netrebko teigimu, ji niekada „nebuvo politinės partijos narė ir nėra susijusi su jokiu Rusijos lyderiu“. Operos primadona pripažino, kad „pripažįsta ir apgailestauja, kad mano (jos) veiksmai ir pareiškimai praeityje iš dalies galėjo būti neteisingai suprasti“.

Pasak jos, ji buvo susitikusi su V. Putinu „tik keletą kartų – daugiausia tam, kad atsiimtų apdovanojimus už savo meną arba per Olimpinių žaidynių atidarymo ceremoniją“.

Dainininkė nurodė, kad „niekada negavo jokios finansinės paramos iš Rusijos vyriausybės“ ir gyvena Austrijoje, „kur taip pat moka mokesčius“.

„Myliu savo tėvynę Rusiją“, – prašė A. Netrebko. Artistė pridūrė, kad jos tikslas yra „skatinti taiką ir vienybę savo menu“.

„Po pasirodymų pertraukos, apie kurią pranešta, aš atnaujinsiu savo pasirodymus operose ir koncertuose gegužės pabaigoje, pradėdama nuo Europos“, – parašė ji.

Kremliui ištikimas rusų dirigentas Valerijus Gergijevas – A. Netrebko atradęs žmogus – praėjusį mėnesį neteko darbo Miuncheno filharmonijoje. Keletas koncertų salių paskelbė jį persona non grata už tai, kad jis nepasmerkė V. Putino pradėto karo Ukrainoje.

A. Netrebko, kuri taip pat buvo laikoma artima V. Putinui, atšaukė savo koncertus Europoje ir Jungtinėse Valstijose, kai Niujorko „Metropolitan“ opera nutraukė su ja ryšius dėl jos paramos Maskvai.

Kai kurios Rusijos žvaigždės gana griežtai pasisakė prieš šį karą.

Praėjusią savaitę primabalerina Olga Smirnova pasitraukė iš Maskvos Didžiojo teatro ir prisijungė prie Nyderlandų nacionalinio baleto, pareiškusi, kad yra „visa siela“ prieš Rusijos karą Ukrainoje.

Gairės: Ana Netrebko, sopranas, pasmerkė karą, karas Ukrainoje
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS