„Ryanair“ dėl „Brexit“ ir „Boeing 737 Max“ krizės atleis šimtus darbuotojų | kl.lt

„RYANAIR“ DĖL „BREXIT“ IR „BOEING 737 MAX“ KRIZĖS ATLEIS ŠIMTUS DARBUOTOJŲ

Didžiausia Europos pigių skrydžių oro linijų bendrovė „Ryanair“ iki kitų metų vasaros turės 1 500 daugiau pilotų ir skrydžio palydovų nei reikia, pareiškė „Ryanair“ vadovas Michaelas O'Leary'is. Pasak jo, toks darbuotojų perteklius susidarys dėl smukusių pajamų ir atidedamų plėtros planų, kuriuos sujaukė užsitęsęs „Boeing 737 Max“ skrydžių draudimas, rašo „Bloomberg“.

Vaizdo įrašu kreipdamasis į „Ryanair“ darbuotojus, M. O'Leary'is atskleidė, kad bendrovei jau dabar nereikia apie 500 pilotų ir 400 skrydžio palydovų paslaugų. Be to, iki kitų metų vasaros šis skaičius išaugs dar 600 darbuotojų.

„Per artimiausias kelias savaites darysime viską, kad sumažintume atleidimų mastą, tačiau dalies jų išvengti nepavyks“, – sakė M. O'Leary'is.

„Ryanair“ jau ne kartą įspėjo, kad oro linijoms dėl „Boeing 737 Max“ krizės gali tekti uždaryti kai kurias bazes Europoje. Nerimas dėl galimo kietojo „Brexit“ ir jo padarinių aviacijai taip pat prisidėjo prie „Ryanair“ planų atleisti dalį darbuotojų.

Anksčiau liepą „Ryanair“ paskelbė mažinsiantis veiklos apimtis dėl sustabdytų „Boeing 737 Max“ pristatymų. Iki kitų metų vasaros „Ryanair“ turėjo sulaukti 58 naujųjų „Maxų“, kuriuose, kaip buvo planuota, ir dirbtų dabar jau nebereikalingi pilotai ir skrydžių palydovai.

„Ryanair“ lėktuvų parką sudaro vien tik „Boeing 737“ orlaiviai, kurių skaičius viršija 400. Bendrovė yra užsisakiusi iš viso 135 naujuosius „Boeing 737 Max“.

Po dviejų katastrofų pernai spalį Indonezijoje ir kovo 10 d. Etiopijoje, nusinešusių iš viso 346 žmonių gyvybes, „Boeing 737 Max" orlaivių skrydžiai yra draudžiami tol, kol bus išaiškintos tikslios tragedijų priežastys.

Preliminarūs juodųjų dėžių duomenys parodė, kad Indonezijos „Lion Air" ir Etiopijos „Ethiopian Airlines" pilotų valdomų orlaivių katastrofos galėjo būti panašios.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS