„Ryanair“ gresia vasaros streikas | kl.lt

„RYANAIR“ GRESIA VASAROS STREIKAS

  • 0

„Ryanair“ įgulos nariams Ispanijoje, Portugalijoje, Belgijoje ir Italijoje atstovaujančios profsąjungos pagrasino vasarą surengti streiką, jeigu pigių skrydžių įmonė iki birželio 30 dienos nesutiks įvykdyti jų reikalavimų.

Po pirmadienį Madride įvykusio susitikimo profsąjungos pakartotinai nurodė reikalaujančios, kad „Ryanair“ darbuotojai būtų įdarbinti pagal šalies, kurioje įsikūrę, o ne pagal Airijos nacionalinės teisės aktus, kaip yra šiuo metu.

Taip pat reikalaujama, kad oro bendrovė rangovams užtikrintų tokias pat darbo sąlygas, kaip ir savo darbuotojams, pareiškė Ispanijos profsąjunga USO.

Galiausiai reikalaujama, kad „Ryanair“ pripažintų pilotų ir įgulos narių profsąjungas ir kad ji derėtųsi su atstovu, kurį parinktų profsąjungos, o ne oro bendrovė. Iki šiol oro vežėja pripažino tik dvi profsąjungas – Didžiosios Britanijos pilotų profsąjungą „Balpa“ ir Italijos „Anpac“, kuri atstovauja pilotams ir įgulos nariams.

„Jeigu „Ryanair“ atsisakys įvykdyti šiuos reikalavimus iki galutinio birželio 30-osios termino, profsąjungos imsis visų būtinų veiksmų, kad galėtų vasarai mobilizuoti darbuotojus visoje Europoje ir galbūt surengti streiką“, – pareiškė USO.

Antonio Escobaras (Antonijus Eskobaras) iš Ispanijos profsąjungos „Sictpla“, kuri atstovauja daliai „Ryanair“ įgulos narių, agentūrai AFP pareiškė, jog tuo atveju, jeigu oro bendrovė atsisakys įvykdyti reikalavimus, profsąjungos liepos 3–4 dienomis Dubline surengs kitą susitikimą, kuriame paskelbs streiko datą.

Oro bendrovė šio pranešimo kol kas nekomentavo.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS