Rygoje dėl rusų žurnalisto sulaikymo piketuoja apie 150 žmonių | kl.lt

RYGOJE DĖL RUSŲ ŽURNALISTO SULAIKYMO PIKETUOJA APIE 150 ŽMONIŲ

  • 0

Rygoje prie Rusijos ambasados į piketą susirinko apie 150 žmonių, reikalaujančių paleisti Maskvoje sulaikytą nepriklausomo interneto portalo „Meduza“ žurnalistą Ivaną Golunovą.

Piketas, kurį suorganizavo Latvijos žurnalistų asociacija (LŽA), vyksta ramiai. Tvarką prižiūri keli policijos pareigūnai.

Kiek anksčiau LŽA išplatintame pareiškime sakoma, kad I. Golunovo sulaikymo aplinkybės, krata jo bute, valdžiai palankių žiniasklaidos priemonių vaidmuo nušviečiant šią bylą sudaro įspūdį, kad tai yra suplanuota provokacija prieš žurnalistą.

I. Golunovas – vienas geriausių „Meduzos“ tyrimus vykdančių žurnalistų, paskelbęs daug tiriamųjų straipsnių, sakoma LŽA pareiškime.

Nepriklausomo naujienų portalo „Meduza“ žurnalistas 36 metų I. Golunovas praėjusį ketvirtadienį buvo sulaikytas policijos Maskvoje. Žurnalistas buvo sumuštas ir 12 valandų praleido areštinėje be galimybės susitikti su advokatu.

I. Golunovui buvo pareikšti kaltinimai bandymu parduoti didelį kiekį narkotikų. Kilus didžiuliam visuomenės pasipiktinimui, šeštadienį jam buvo skirtas namų areštas. Palaikyti žurnalisto prie teismo buvo susirinkę šimtai žmonių.

I. Golunovui gresia iki 20 metų nelaisvės, jei bus pripažintas kaltu. Jo advokatai tvirtina, kad narkotikai žurnalistui buvo pakišti.

Maskvoje jau kelias dienas vyksta I. Golunovo palaikymo akcijos.

„Mes įsitikinę, kad Ivanas Golunovas nekaltas, taip pat turime priežasčių manyti, kad jis persekiojamas dėl savo žurnalistinės veiklos“, – sakoma „Meduzos“ generalinės direktorės Galinos Timčenko ir vyriausiojo redaktoriaus Ivano Kolpakovo pareiškime.

„Meduzos“ redakcija dirba Latvijoje, siekdama apeiti cenzūrą, tačiau kai kurie portalo žurnalistai gyvena Rusijoje.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS